BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maraş işsizlikle mücadele ediyor

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan Beldesi'nde açılan kurslar devam ediyor.

Abone ol

Belde Belediye Başkanı Adem Yıldız, Argon Kaynak Kursları'nın üçüncü grubunun önümüzdeki günlerde eğitimlere başlayacağını belirterek, "Gençlerimizin meslek sahibi olabilmeleri için tüm imkanları seferber ettik" dedi.

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin neden olduğu hava kirliliğine karşı yaptığı mücadele ile gündeme gelen Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, şimdi de beldede yaşayan gençlerin iş ve meslek sahibi olabilmesi için gayret gösteriyor. Çoğulhan'ın diğer beldelere göre işsizlik oranının çok alt seviyelerde olmasına rağmen işsizliği ortadan kaldırmak için gayretlerini sürdüren Yıldız şunları söyledi:

"Şuan da işsizlik Türkiye'nin değil dünyanın sorunudur. Beldemizde de işsiz gençlerimiz var. Şuan ki işsizlik oranı beldemizde yüzde 10'dur. Belediye olarak gençlerimizin bir iş ve meslek sahibi olabilmesi için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu konuda işsiz ve meslek sahibi olmayan 45 gencimizi Çobanbeyli Kasabası'nda bulunan Çok Programlı Liseye Sanat Okulu diploması almaları için gönderiyoruz. Gençlerin daha kolay iş bulabilmeleri amacı ile Afşin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile protokol yapılarak gençlere argon kaynağı kursu açılmıştır. İlk etap da 20'şer kişilik guruplar halinde verilen eğitimde birince grup bitti. Şu an ikinci gurup devam etmektedir. 10 gün sonra üçüncü gurup başlayacaktır. Talep olması halinde eğitime devam edilecektir. Umut ediyoruz ki gençlerimiz açılan bu meslek kurslarını başarıyla tamamlar ve bir iş sahibi olur."

Başkan Yıldız, işsiz gençlerin meslek sahibi olması için verdikleri çabalarının yanında kasabaya bir anaokulu kazandırdıklarını ve İlköğretimde okuyan yaklaşık 100 öğrenciyi Cumartesi ve Pazar günleri belediye imkanları ile Afşin de bulunan güreş okuluna gönderdiklerini sözlerine ekledi.