BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  SEÇİM

Mansur Yavaş'tan Gökçek'e sert cevap

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Melih Gökçek'in provokasyon iddialarına cevap verdi.

Abone ol
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Melih Gökçek'in sandıklar kaçırılacak iddialarına cevap verdi. Seçim güvenliği için avukat ordusu kurduklarını ve her sandıkta, CHP'nin sandık görevlileri dışında 2-3 tane de gönüllüler bulunacağını söyleyen Yavaş, Gökçek'ten korkmadığını bu iddialarında boş iddialar olduğunu iddia etti.

Ankara'da seçimler kızışıyor! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ardından bu kez de CHP adayı Mansur Yavaş Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. Seçimleri kazanacağını, bu konuda şüphesinin bulunmadığını ifade eden Yavaş, seçimleri kazandıktan sonra parti değiştireceği iddialarına da açık çek verdi. Oy namusuna inanıyorum diye konuşan Yavaş, "eğer böyle bir şey olursa belediye başkanlığını da bırakırım" diye konuştu.

GÖKÇEK'İN İDDİALARINA CEVAP

Programda, Melih Gökçek'in "seçimlerde olaylar çıkacak, sandıklar kaçırılacak" iddialarını da değerlendiren Yavaş, bu iddiaları ortaya atanların bu şekilde hazırlıklarının olabileceğini iddia etti. Anketlerin manipüle edildiğini, Gökçek'in sürekli bu şekilde iddialar ortaya attığını söyleyen Yavaş şunları söyledi:

"Geçtiğimiz seçim, tüm TV programları sırasında elektrikler kesilirdi. Bunlar uzaydan gelirli yapanlar. Melih Bey suikast iddiasını da ortaya attı daha önce de. Bir anket maniplasyonu yapıyorlar. Geçenlerde beş mektup hikayasi çıktı. Bana böyle bir şey gelse gider polise başvururum. Siz belediye başkanısınız, boş konuşamassınız. Tedbir alacaksınız, gerekli önlemleri alacaksınız. Yok bilmiyorsanız boş konuşmalardır bunlar.

Avukat ordusu kurdum. Tek tek taşınan araçlar takip edilecek. Bana göre yüzde 15-20 önde olan kişinin yapacağı bir şey değildir bu. Öyle olsa olur olmaz gazeteleri dağıtmassınız ortalıkta.

Biz gönüllüler ordusu kurduk. CHP'nin sandık görevlileri dışında, her sandıkta 2-3 tane görevli bulunduracağız. Kazanırsınız kaybedersiniz ama vatandaşın içinde şüphe olmaması lazım. Nereden biliyorsunuz bunları, demekki böyle hazırlıklarınız var. Melih Bey hep böyle öngörülerde bulunur, belediye başkanlığının dışında. Kamu görevlisiniz sonuçta. İşte bu yönetim anlayışını yıkacağız. Mansur Yavaş'ı böyle açıklamalar yaparken bulamayacaksınız. Ben 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptım, bu dönemde hiçbir siyasi açıklamamı bulamassınız. Allah'a çok şükür çok rahat uyuyorum. Melih Bey'ten de korkmuyorum bunu söylüyorum. Tüm bunlar biten yönetimin bir çırpınışıdır. 

"TÜRKİYE'DE KİRLİ SİYASET YAPILIYOR ANKARADA DAHA DA KİRLİ YAPILIYOR"
 
Melih Gökçek'in geçen seçimlerde astırdığı şimdi de yer yer Ankara sokaklarında görünen bir bilboard var. Melih Bey "Ben yaptırmadım ama yapanlar iyi bir şey yapıyorlar" dedi. Çünkü orada şöyle yazıyor; Melih gidecek sol gelecek. CHP İl Başkanı ve diğer yetkililer Melih Gökçek'e ait bu ilanı biz vermedik dediler. Melih Gökçek de bunun üzerine "Bu ilanları biz vermedik ne demek? Sol olmaktan utanıyorlar mı? Sol değiller mi?" diye bir eleştiri getirdi. Bununla ilgili ne diyorsunuz?
 
Türkiye'de siyaset kirli yapılıyor, Ankara'da daha da kirli yapılıyor. Geçen dönemde de ben Melih Gökçek'in şahsımla ilgili söylemlerini hala hatırlıyorum. Beypazarı'nın boruları aspesli diye söylemediğini bırakmadı. Daha sonra 2009 seçimleri bittikten sonra Ankara'daki aspesli boruları kaldırıyorum diye gazetelerde haber oldu. Ve o zamanki yazarlar "Ey insaf kendi boruların aspesli başkasını suçluyorsun" dediler. Ki aspesli borular insanları kanser falan da etmiyordu. Şimdi Ankara'da da biz yine aynı şeylerle karşılaşmaya başladık. Sadece gazete falan astırılırsa yine iyi. Bunların hepsi panik havasında. Bakın ben başörtülüleri işten atacakmışım. 
 
Sizin Melih Gökçek döneminde görev almış bütün bürokratları özellikle ama alt düzeylere kadar isimleri belediyede görevlerine son vereceğiniz, yerine MHP ve CHP kökenlileri getireceğiniz yolunda Ankara'da yoğun bir iddia var. Bu iddiaları her yerde de söylüyorlar.
 
İşten atmayı kendisi iyi biliyor. Hatırlar mısınız Melih Bey'in ilk döneme geldiğinde memurları adam saydırmaya sıhhiyeye dikmişti. Bin kadar işçiyi işten atmıştı. Bizim işin başına geldiğimizde işten atacak insanlar değiliz. Bunu her televizyonda söylüyorum, siyasi nedenle hiç bir kusuru olmadan işten çıkaracak insanın vicdansız olması lazım. İşten çıkarıyorsun, bunu özellikle her televizyonda da tekrar ediyorum, eve gittiği zaman çoluğu çocuğu soracak neden işten ayrıldın? Bunun muhakkak bir cevabı olması lazım. Yani kendi kusurundan dolayı olacak bir şey olması lazım. Arsızlık mı yaptın, hayır. Hırsızlık mı yaptın, hayır. Ne oldu? İşte Belediye Başkanı beni siyasi görüşümden dolayı işten attı. Böyle bir tarza asla girmem. 
 
Belediyenin tüm kiracılarını mağdur edecekmişim. Türkiye'de hukuk diye bir şey var. Reklasyon alanı yapıyorlar Etlik'te, Mansur Yavaş bunu hemen yıkacakmış. Benim yıkacağım tek şey var; Melih Gökçek'in yönetim tarzını ortadan kaldıracağım. 
 
"BU YIL HAZIRLIKLIYIM"
 
Hatta şöyle dediğinizi söyledi Melih Bey; yeni yapılan reklasyon alanını (çok da büyük masraflarla yapılıyormuş) önce demişsiniz ki, bunu yıkacağım, kapatacağım. Sonra demişsiniz ki, halka soracağım halk kapat derse kapatacağım. Sonra demişsiniz ki, kapatacağım ama içindeki yapılmış oyun alanlarını Anadolu'daki diğer belediyelere dağıtacağım. 
 
Ben kapıları dedim. Şehire girişi kapılarını halk kaldırmamı isterlerse kaldıracağım, isteyen Analadolu şehrine veya Ankara'nın bir ilçesine hediye edeceğim dedim.
 
ASKİ'den 65 yaş üstü bakıma muhtaçlara indirim olduğu halde ben uygulayamayacakmışım, engellilerden 18 yaş küçüklerden tenzilatı yapmayacakmışım, işçileri atacak, sözleşmelerini fesh edecekmişim, yardımları kesecekmişim, şu anda kömür götürüyorlar, "Bu aldığınız son kömür olabilir" diyorlar. Geçen seçim, açlık sınırları altında yaşayanlara belediyenin güzel bir hizmet var; hepsine ekmek veriyor. Bu ekmekleri 10 gün vermediler. "Bakın Mansur yavaş gelirse bu ekmekleri vermeyecek, halinizi görün" diye... Ama bu yıl hazırlıklıyım. O ekmek kartlarını alırda vermezlerse, ekmekleri biz dağıtacağız. Gökçek taksicilere diyor ki "Mansur Yavaş gelirse çok miktarda taksi alacak. Dolmuşçulara diyor ki, "çok sayıda dolmuş alacak". Servisçilere diyor ki "Yandınız, tahdit kalkacak" Yav niye kaldırayım. Ben esnaf dostuyum bunu Beypazarı'nı açıp telefonla sorabilirler. Hiç bir şekilde bunları onlara sormadan hiçbir düzenleme yapmam. Daha devamı var... Mitinglerime provokasyon amaçlı adamlar gönderiliyor. Biri mitingte pankart açmaya kalkıyor. Oradaki mitinge katılanlar da dövüyor. Diyor ki "adamlarına dövdürtüyor" Siz Fenerbahçe ya da Galatasaray tribününe rakip takımdan birisini gönderip slogan attırırsanız herhalde çiçek vermezler. Soruyoruz kim gönderdi diye, otopark mafyasından bazı adamlar göndermiş. Ama daha sonra bunların hepsi geliyor, kimi özür diliyor, birçoğunu da kameraya çekiyoruz. Kendisini kim göndermiş, araba plakalarına kadar veriyorlar.
 
"BEN AİLE BABASIYIM BENİMLE İLGİLİ BEYAZ TV'DE BÖYLE YAYINLAR YAPAMAZSINIZ"
 
Beyaz TV'de inanılmaz yayınlar yaptılar. Ben aile babasıyım. Benimle ilgili böyle yayınlar bir seçim için yapamazsınız. Ahirette bunların hesabını soracağım. Bunlar kul hakkına giriyor artık. Yapanların hepsine soracağım. Yasak haklarımı da arıyorum. Ve Melih Gökçek'e Beyaz TV dediğiniz zaman "Benimle ilgisi yok" diyor. Ankara'daki herkese sorun, 100 kişinin 99'u ne diyorsa hatta 100 kişinin hepsi ne diyorsa onu kabul etmek lazım. Bu kadar iddia olmasına rağmen Melih Bey ile ilgili ben bir tane bile iftira veya karalama niteliğini ortaya çıkaracak hiçbir şey söylemiyorum. Ben hizmetlerini eleştiriyorum. O da kalksın benim Beypazarı'na yaptığım hizmeti eleştirsin ya da Ankara için yapacaklarımı eleştirsin. Hiç itirazım yok.
 
"MELİH GÖKÇEK'E ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"
 
Bu kadar iddia olmasına rağmen Melih Bey ile ilgili ben bir tane bile iftira veya karalama niteliğini ortaya çıkaracak hiçbir şey söylemiyorum. Ben hizmetlerini eleştiriyorum. O da kalksın benim Beypazarı'na yaptığım hizmeti eleştirsin ya da Ankara için yapacaklarımı eleştirsin. Hiç itirazım yok. Sizin televizyon kanalınızın aracılığıyla Melih Gökçek'e çağrıda bulunuyorum; bunları bıraksın, hizmetini anlatsın, yapacaklarını anlatsın hiç itirazım yok. Benim de söylediklerimi projelerimi eleştirsin ona da bir itirazım yok. 
 
KARŞILIKLI PROGRAM
 
Ben açıkça söylüyorum, onunla programa falan çıkılmaz, sizin televizyonda bir şey söyler, ben de bir başka televizyondan veya aynı televizyondan ertesi gün bir şeyler söylerim çünkü kendisiyle normalde bir tartışma imkanı olmuyor. Çok agresif, bir şey söylerseniz size konuşma imkanı vermiyor, hep saldırgan. Bunun adı siyaset değil.