BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  SEÇİM

Mansur Yavaş'tan AA ve Cihan için bomba iddialar

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, yılan hikayesine dönen Ankara seçimleriyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkan'ı Melih Gökçek'in basın toplantısı yapacağını duyurması üzerine elini çabuk tutan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ondan önce kameralar önüne çıktı.

CHP Genel Merkezi'nden vatandaşlara seslenen Yavaş, Anadolu Ajansı'nın seçim gecesi bilgi akışını yanlış aktardığını öne sürerek, 'AA’nın özellikle başındaki şahsın, seçimler açıklandığı andan nerede olduğunun da araştırılması lazım. Ajans genel müdürlüğünden mi, başka yerden mi yönetti?' diye sordu.

MANSUR YAVAŞ KONUŞTU, ANKARA KARIŞTI (TIKLA)

İşte Mansur Yavaş'ın önemli açıklamaları:

2009 yılında da ben aday olduğumda elektrik kesilmesi ve benzer, tv yayınlarının kesilmesi gibi bir çok olayla karşı karşıya kalmıştık. Şimdi ise yine seçim akşamı nasıl olduğu anlaşılmaz bir şekilde, CİHAN hiçbir bilgi akışı sağlayamazken sadece AA’nın bilgi akışı sağlamasıyla AKP’nin önde olduğu algısı yaratılarak, sandık başındaki görevlilerin, sandık başlarını terk etmeleri amaçlanmıştır.

AA MÜDÜRÜ NERDEYDİ? CİHAN NASIL HACKLENDİ?

Seçimi kazanacağımızı televizyondan belirttik ve sandık  başından vatandaşların ayrılmamasını istedik. 30 Mart'ta ilgisiz seçim sonuçları gelmeye başladı. Daha sonra birden bire bilgi akışı durdu. Bu arada tabi CİHAN’ın nasıl hacklendiği ortaya çıkarılması lazım. Bir de AA’nın özellikle başındaki şahsın, seçimler açıklandığı andan nerede olduğunun da araştırılması lazım. Ajans genel müdürlüğünden mi, başka yerden mi yönetti? Şimdilik bu kadarını söylemekle yetiniyorum. 

Yoğun akış başladı ve +3 bin +9bin +27 bine kadar uzadı. Biz bu sonuçlara göre, bundan sonra gelecek sandıkların da aynı şekilde, Çankaya ve Yenimahalle’den geleceğini bildirmiştik. Fakat bütün türkiye izledi. 4-5 saat hiçbir veri akışı gelmedi. Birden bire Altındağ Sincandan toplu sonuçlar geldiği söylendi. Hatta Bala’dan. Bala’dan seçmen sayısı bellidir. Sabahtan akşama kadar sonuç gelmemesi söz konusu olamaz.

Ankaralılar seçimlere şaibe karıştığını düşünüyor. Biz bunun sonuna kadar takipcisi olacağız. İlçe seçim kurullarına başvuru yaptık ve bir çok yanlış tespit ettik. Bir oyumuzun bile boşuna gitmeyeceğiniz belirtmek istiyoruz. Sabahtan beri gençlerimiz müthiş bir şekilde oylarına sahip çıkıyorlar.

'YSK İLE ŞUANDA BİR İŞİMİZ YOK'

YSK'nın önünde çok sayıda vatandaşımız toplandı. Onlara buradan sesleniyorum Henüz YSK'ya müracaat etmiş durumda değiliz. Dolayısıyla YSK ile şuanda bir işimiz yoktur.

Çankaya gibi yerlerden sıfır oy aldık. Kısacası oylarımızı çaldırmayacağız. Oyların yeniden sayılmasını söylemedim. Şuan tutanaklara itirazımız var. Bu süreç çok çabuk biter. Şuan ilçe seçim kuruluna sandıklar bazında itiraz yaptık. 

Kesin tutanaklar Perşembe akşamı netleşecek. Gerekçeli tutanaklarımız reddedilirse, gerekirse oyların yeniden sayılmasını isteyeceğiz. İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideriz. Seçimi kaybedersek de dünyanın sonu değil . Ancak Ankara'da seçim maalesef adil bir şekilde yapılmıyor. Ankara'nın hakkını kimseye yedirmek istemiyoruz. 

DAKİKA DAKİKA ANKARA YARIŞI... (tıkla gör)

ANKARA'DA SEÇİM SONUÇLARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Ankara'da seçim sonuçları yılan hikayesine döndü. CHP'nin adayı Mansur Yavaş ile AK Parti'nin adayı Melih Gökçek seçim gününden bu yana farklı zamanlarda zafer ilan etti. Gözler ise İlçe seçim Kuruluna başvurdu. Mansur Yavaş, sandık sonuçlarına itiraz için başvuru süresinin bu akşam saat 17:00’ye kadar uzatılmasını istedi

29072.20140401154231.jpg 

Yavaş'ın başvurusu sonrası YSK önünde büyük bir kalabalık toplandı. Yavaş'ın başvurusu ve YSK önündeki hareketliliğin ardından Gökçek, basın toplantısı düzenleme kararı aldı.

YSK ÖNÜNDE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN