BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  SEÇİM

Mansur Yavaş'ın ekibinden muhabire yumruk

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı protesto etmek isteyen özel halk otobüsçüleri ile parti görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Abone ol

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın Konya Yolu'ndaki seçim ofisinin karşısında toplanan özel halk otobüsçüleri, Yavaş'ı bir televizyon kanalında özel halk otobüsleri esnafları hakkında söylediği söz dolayısıyla protesto etmek istedi.

Bu sırada parti görevlileri ile özel halk otobüsçüleri arasında gerginlik yaşandı.

Beyaz TV muhabiri Gencay Ünal da, otobüs esnafıyla röportaj yaptığı anlarda tartışmanın ortasında kaldı. Ünal'ın röportajı yarıda kesilirken, Yavaş'ın ekibinden olduğu iddia edilen bir kişinin Ünal'a yumruk attığı ileri sürüldü.

DEMOKRATİK HAKKIMIZI ARIYORDUK

Öte yandan Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnafı Odası Başkanı Ercan Soydaş, demokratik haklarını kullanmalarının engellenmeye çalışıldığını savunarak, 'Herkes her şeyi söylemekte serbestken biz demokratik hakkımızı ararken CHP'li arkadaşlar bu duruma neden tahammül edemediler, anlamadım' dedi.

'KİMSE BİZİM EKMEĞİMİZLE OYNAMASIN'

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın bir televizyon kanalında özel halk otobüsleri hakkında söylediklerini eleştiren Soydaş, şunları kaydetti: 'Belli ki Mansur Bey, özel halk otobüslerinin çalışma şekilleri ve mali yükümlülükleriyle ilgili çalışma yapmamış. Mansur Bey, sürekli EGO'nun trilyonlarca zarar ettiğini söylüyor. Dünyanın hiçbir yerinde kamu adına toplu taşıma hizmeti veren kurumlar kar amacı gütmezler. Bizler kendi yağında kavrulan bir camiayız, kimse bizim ekmeğimizle oynamasın. Biz açıklama yapmaya geldik ama bize, 'hırsızlar, defolun buradan' deyip üstümüze saldırdılar. Biz esnafız, bizi neden küçük görüyorlar?'

'MANSUR YAVAŞ BENİ BİTİRDİ'

Parti görevlileri ve Yavaş taraftarlarının özel halk otobüsçüleri ile Beyaz TV'ye yönelik saldırısının dışında dikkat çeken diğer olay ise bir vatandaşın protestosu oldu. Gömleğini yırtarak Mansur Yavaş'ı protesto eden vatandaş 'Biz 5 senedir ekmeğe muhtaç olduk. Mazot paramız yok. Sayın Mansur Yavaş'ın mozat fiyatından haberi var mı? Biz ekmeğe muhtaç olduk. Ben esnafım esnaf. Beni bitirdi bu adam.' diyerek isyan etti.