BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mansur Yavaş üzülmesin 2015'te...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarından cumhurbaşkanlığı seçimine kadar gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da yılan hikayesine dönene seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın kendisini Büyükşehir Başkanı olacağı iddiasına çok kaptırdığını söyleyen Şahin, ''Eğer amacına ulaşamazsa siyasi hayatının biteceğini sanıyor" dedi ve ekledi:

"CHP'den 2015'te milletvekili olma şansı var Sayın Yavaş'ın."

CNN Türk'te Aslı Aydıntaşbaş'ın sunduğu "Karşı Gündem" programına katılan Şahin'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

YSK KARARI ONAYLAR

Ben YSK'nın il seçim kurulundan gelen kararlar sonucunda, bu kararı onaylayacağı düşüncesindeyim. Ama olayın üzerine ısrarla gidilerek oradan acaba bir sonuç alabilir miyiz diye zorlamalar yapıldığını düşünüyorum. YSK'nın bu konuda yasalar neyi gerektiriyorsa ona göre karar vereceği kanaatindeyim.

AMAÇ CHP-MHP İTTİFAKI

İşi zorlamakta olduğunu görüyorum. Amaçlarının Ankara'da seçimlerin yenileyerek CHP-MHP ittifakını gösterebilir miyiz, cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye'ye yaygınlaştırabilir miyiz diye bir proje oluşturuyor olabilir.

MANSUR YAVAŞ BAŞKAN OLACAĞI DÜŞÜNCESİNE KENDİNİ ÇOK KAPTIRDI

Sanıyorum bir de Mansur bey, sayın Yavaş, kendisini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı düşüncesine çok kaptırdı ve seçimi kaybedince, son bir umutla işte seçimleri acaba iptal ettirebilir miyiz tezine sarıldığını görüyorum. Hatta dün o da bir balkondan konuşmuş, hakkımızı arayacağız falan diye.

2015'TE CHP'DEN VEKİL OLMA ŞANSI VAR

Eğer amacına ulaşamazsa siyasi hayatının biteceğini sanıyor. Belki CHP'den 2015'te milletvekili olma şansı var Sayın Yavaş'ın. Yerel yönetimlerde bir yerlere gelme umudu kalmayınca, son bir hevesle buna sarıldığını görüyorum.

TWITTER KARARI

Anayasa Mahkemesi'nin bu tavrı devam edecek olursa, herkes hukuk yollarını tüketmeden Anayasa Mahkemesi'ne başvurur. İdare Mahkemesi'nin ne zaman karar vereceği tezi, AYM'nin dayanacağı bir şey olamaz. Bunun yol olmasından endişe ediyorum. Yargı yolları tüketilmeden, AYM'ye başvurarak kişiler hak elde edeceğine inanırlarsa, hukuku hallaç pamuğu gibi atmış oluruz. Ben AYM Başkanımız sayın Kılıç'ın bu konularda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. AYM'nin 17 üyesinin kararı değildir, zannediyorum 5 üyeden oluşan birimin bu kararı verdiğini biliyorum.

HAŞİM KILIÇ'IN BU KONUYA MÜDAHİL OLMASINI İSTİRHAM EDİYORUM

Kendisinin hukuk bilgisine güveniyorum. Bu konuya müdahil olmasını istirham ediyorum. Anayasa'da tanınan, AYM'ye yetki bellidir. Olan hukuk yolları tüketilmeden yapılan başvurularla ilgili yeni değerlendirme yapmalıdır.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığı sistemine, ister istemez biz bu konuda çalışma yapmak zorunda kalacağız bir gün. Keşke diğer partiler başkanlık sistemi için esneklik gösterselerdi.

Şu an çalışan bir komisyonumuz yok. Ama bunun üzerinde çalışmayacağız anlamına gelmez. Her an bu konuyla ilgili sayın başbakanımız bir talimat verirse bu konuyla ilgili çalışmalarımızı devam ettirebiliriz.

BAŞBAKAN ADAY OLURSA İLK TURDA SEÇİLİR

Eğer sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olursa, bende kendilerinin aday olmasının halinde ilk turda seçilebileceğini düşünüyorum.

GÜL'Ü BAŞBAKAN OLARAK GÖRMEK İSTERİZ

Ondan sonra sayın Gül sivil bir vatandaş hüviyetine dönecektir. Biz kendisinden yararlanmak isteriz. Ak Parti'yi birlikte kurduk. Ben onun kabinesinde başbakan yardımcısıydım. Bülent bey kıymetli bir değerlendirmede bulundu. Dedi ki sayın Gül'ü başbakan olarak görmek isteriz dedi. Benim de hissiyatıma tercüman olmuş oldu.

Bir defa Başbakan olmak için milletvekili olmak gerekiyor. Seçimlerde 2015 7 Haziran'da yapılacak.

BAŞBAKAN YARDIMCILARINDAN BİRİ BAŞBAKANLIK YAPABİLİR

Başbakan yardımcısı arkadaşlarımdan birinin başbakanlık yapabileceğini düşünüyorum. Kendimle ilgili bir değerlendirmem yok.

GÜLEN'İN İADESİ

Kendisiyle ilgili bir dosya olduğu, ABD'ye başvurulduğu konusunu bilmiyorum. Ben de sayın Fethullah Gülen'in 16 yıldır ABD'de bulunduğu, Türkiye dönmesinin iyi olacağını, bir kaç kez bizzat ben davet etmiştim, Başbakanımız da davet etmişti. Kendi iradesiyle gelmesinin daha şık olacağını düşünüyorum. Bir suç isnadı karşısında Türkiye'de yargılanmak üzere kendisinin talep edilmesinin ben pek şık olmadığını düşünüyorum.

Kaldı ki böyle bir dosya falan da benim bildiğim kadarıyla söz konusu değil. O bakımdan hükümetin yetkili makamlarının, savcılıkların bu konuda neler yaptığını bilmediğim için doğrudan bir cevap veremiyorum. ABD büyükelçisinin çalışma yapacağız derken neyi kast etti, bir bilgim yok açıkçası.

"İNLERİNE GİRECEĞİZ" AÇIKLAMASI

Evet böyle bir cemaat, böyle bir örgüt artık vardır. Bu herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ancak bu cemaate mensup olup, bu örgüte mensup olup yanlış işler yapmış olanlar varsa, yargı emniyet kamu içerisinde olabilir. Talimatı devletin yetkili birimlerinden değil, başka yerlerden alıp hareket edenler hakkında harekete geçilebilir.

Yoksa hasbel kader, eğitim hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla iyi insanlar yetişsin düşüncesiyle hareket eden o tabandaki insanları suçlu olarak görmenin yanlış olduğu kanaatindeyim. Yanlış yapanlar varsa ki, var olduğu ortaya çıkmıştır. Seçimlere doğru giderken yapılan bir takım zorlamaların bu örgüt içerisindeki kişiler tarafından ortaya konduğu, tapelerin bunlar tarafından servis edildiği kanaatindeyim.

CHP Genel Başkan Yardımcısı seçimlerden bir hafta önce "Erdoğan 30 Mart'ta o koltukta oturamayacak. Bu hafta yeni gelişmeler olacak. belki de 30 Mart'ı görmede siyasetten çekilebilir" Bunu Umut Oran söylüyor. Kendisine bunu söyleten, demin bahsettiğimiz yapının elde ettiği bilgilerdir. CHP'liler bunlara inandılar ve seçimlerde de yanlış bir yol izlediler. Yenilgi de bunun sonucudur. Bu işi yapanlar her kimse, bunların ortaya çıkarılarak anayasamıza göre tevzi edilmesi beklenir.