BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Mansur Yavaş kimdir İyi Parti'nin Ankara adayı mı?

İyi Parti Ankara Belediye başkanı adayları belli oldu. Listede en dikkat çeken isimlerden biri de Mansur Yavaş oldu. Peki 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Belediye başkan adaylığında adı gösterilen Mansur Yavaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Mansur Yavaş'ın eşi ve çocukları kim?

Abone ol

Mansur Yavaş 1955 yılında Beypazarı'ndan dünyaya geldi. Mansur Yavaş, ilk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı’nda tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukatlık ve meclis üyeliğine devam eden Yavaş, 18 Nisan 1999 yılında yapılan seçimlerde adaylığını koydu ve %51 oy oranı ile kazanarak, Beypazarı Belediye Başkanı oldu.

28 Mart 2004 yılında yapılan seçimlerde %55 oy ile ikinci kez Belediye Başkanı seçildi. 2009 Yerel Seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yavaş, %27’lik oy oranı ile dikkatleri üzerine çekti. 30 Mart 2014 yerel seçimlerine CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu yüzde %43.83 oy alarak Melih Gökçek'e yenildi.

Mansur Yavaş'ın eşi ve çocukları : Mansur Yavaş'ın eşinin ismi Nurten Yavaş. Mansur Yavaş eşi Nurten Yavaş ile bir akrabasının aracılığı ile tanışmış. Hemen söz yapıp askerlik döneminde de evlenmişler. Mansur Yavaş ve eşinin 2 kızları var.


Namaz kılarım
Muhafazakar ve 5 vakit namazını kılan bir ailede büyüdüğünü belirten Mansur Yavaş kendisini verdiği bir röportajda şöyle anlatmıştı:
-"Evimde namaz kılınır. Cumalara ve bazen sabah namazlarına giderim. Orucumu aksatmam. Beypazarı’nda 12 yıl avukatlık yaptım.

-Çocuklarıma düşkünüm. 2 kızım var. 10 yıl belediye başkanlığı yaptığım dönemde onlarla yeterince zaman geçiremediğim için pişmanım. Sonra bir baktım, evlenecek yaşa gelmişler, ıskaladığım için pişmanım. 

- Beşiktaşlıyım. Ankara’da Ankaragücü’nü destekliyorum. Gençlerbirliği’ne de sempatim var. Trecking ve spor seviyorum. Düzenli yürüyüş yapıyorum. Arkadaş canlısıyımdır. Yalan söyleyemem.