BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.241,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mansur Yavaş helallik istedi!

CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı olan Mansur Yavaş, twitter'dan açıklama yaptı.

Abone ol
Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı olan Mansur Yavaş, Ankaralılar'dan helallik istedi. Yavaş, seçim sonuçları için yaptıkları girişimlerden sonuç elde edemediklerini son çare olarak Anayasa Mahkemesi'ni bireysel başvuru yapacaklarını söyledi. 

Mansur Yavaş, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerdeki usülsüzlük başvurularını reddetmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı. Sosyal Medya üzerinden "Ankara sevdalılarına" hitaben bir açık mektup yayınlayan Yavaş, kendisine destek verenlere teşekkür etti.
 
Yavaş, CHP'nin adını hiç anmadığı mektubunda,"30-40 yıllık husumet ve fikir ayrılıklarını yok etmiş ve birlikte başardığımız birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamı Türkiye’ye örnek olup Türkiye’de hasret kaldığımız kardeşlik hukukumuzun yeniden yeşermesine vesile olacaktır ümidindeyim" dedi. 
 
Ankaralılar'dan "haklarını helal etmelerini" de isteyen Yavaş'ın mektubunda, "bizim sevdamız Türkiye'dir" demesi de dikkat çekti.  Yavaş'ın Twitter üzerinden paylaştığı mektubun tam metni şöyle;
 
ANKARA SEVDALILARINA

Değerli Ankaralılar, Kıymetli Destek Veren Gönüllüler, 

Aylar süren yoğun bir seçim kampanyasını birlikte yaşadık. İlçelerde, köylerde mitingler yaptık, dernekler, vakıflar ve esnaf örgütleri vasıtasıyla kapalı toplantılarda birlikte olduk.
Cumhuriyetimizin başkenti daha iyi yönetilsin, Ankara’lılar daha mutlu yarınlara uyansın isteğiyle sizlerle birlikte tarihi bir seçim kampanyasına imza attık. ‘Benim Sevdam Ankara’ şiarıyla çıktığımız yolda pek çoğunuzun sevgisini, desteğini ve katkısını hep yanımda hissettim. Mütevazi imkanların getirdiği zorlukları sizin çalışkanlığınız, fedakarlığınız ve şevkinizle aştık. Bundan dolayı hepinize müteşekkirim. Sizlerin gayretleri, özverisi ve motivasyonu olmasaydı bu kampanya hiçbir zaman bu kadar başarılı olamazdı.
 
Her siyasi görüşten tüm Ankara’lıların aynı amaç için bir araya gelmesi, adeta tüm önyargıları yok etmiş ortak idealler uğruna nasıl bir araya gelebileceğini göstermiştir. 30-40 yıllık husumet ve fikir ayrılıklarını yok etmiş ve birlikte başardığımız birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamı Türkiye’ye örnek olup Türkiye’de hasret kaldığımız kardeşlik hukukumuzun yeniden yeşermesine vesile olacaktır ümidindeyim. 

Bu sonuç her başarının üzerinde olup hep birlikte gerçekleştirdiğimiz bir ‘’MUCİZE’’ dir
 
"GÖRELİM MEVLAM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER"
 
Seçim gecesi sonuçların açıklanmasından bu yana sizlere söz verdiğim gibi her birinizin verdiği oyun sonuca doğru olarak yansıması için verdiğim mücadeleye devam ediyorum. Ne yazık ki, bugüne kadar başvurduğumuz mercilerden arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Ankaralıların iradesi halen tam olarak sonuca yansımadı. Bundan sonraki aşama Anayasa Mahkemesi nezdinde ‘Bireysel Başvuru’ hakkımızın kullanılması olacaktır. Bizimki sadece Belediye Başkanlığı mücadelesi değil, kirli siyaseti tasfiye etmek kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin korunduğu anlayışı hakim kılmaktır. 
 
Sizlerin ihtiyacı olan bu hedefi tutturana kadar kararlılığımızı sürdüreceğiz. 

Sözümüz söz, bizim sevdamız mevsimlik değil, ömürlüktür. Çünkü bizim sevdamız Türkiye’dir. 
Bu süreçte benimle birlikte yol arkadaşlığı yapan, bana ve ekibime destek veren, gece gündüz demeden bizlerden desteğini esirgemeyen her görüşten, tüm sevgili Ankaralılardan helallik istiyorum. Yüce Rabbimin bizi tekrar sizlerle yol arkadaşlığında birleştirmesi umuduyla sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

‘’Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.’