BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  GÜNCEL

Manş Tüneli'ne akın eden göçmenlerden biri öldü

Fransa'nın Calais kentinden Manş Tünelini kullanarak İngiltere'ye gitmeye çalışan göçmenlerden biri hayatını kaybetti.

Abone ol

Fransa'nın Calais kentinden İngiltere'ye geçmeye çalışan kaçak göçmenlerden en az 1500'ü güvenliği delerek Manş Tüneli'ne girmeye çalıştı.

Fransız polisi olaylar sırasında bir göçmenin öldüğünü bildirdi.

Sudanlı ve 25 ila 30 yaşlarında olduğu söylenen göçmenin tünelde kamyonları taşıyan trenden çıkan bir kamyon tarafından ezildiği belirtiliyor.

Tünel yetkilileri bazı göçmenler hala tünelde olduğu için yük nakliyatının durduğunu belirtti.

Tünel yetkilileri, Pazartesi gecesi yaşanan olayın, son aylarda yaşanan en ciddi "hücum" olduğunu belirtti.

İngiltere'ye giden gemilerin kalktığı liman kenti Calais, Avrupa'dan İngiltere'ye geçmek isteyen göçmenlerin son bekleme noktası.

Avrupa'ya kaçak yollarla girmiş olan göçmenler, kent merkezi çevresinde kurdukları kamplarda kalıyor ve tırlara saklanarak ya da tünele gizlice girerek İngiltere'ye geçmeye çalışıyor.

Sadece bu yaz, toplam 9 göçmen Manş Tüneli'ni kullanarak İngiltere'ye geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Fransız haber ajansı AFP Temmuz başında yapılan resmi açıklamaya göre kentte, çoğunluğu Etiyoya, Eritre, Suriye, Sudan ve Afganistan'dan olmak üzere, 3 bin göçmenin bulunduğunu bildirdi.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Calais'deki durumla ilgili olarak Fransa ile birlikte çalıştıklarını ve "yaşanan insanlık dramından para kazanmaya çalışan kaçakçılara karşı mücadele ettiklerini" söyledi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, tünelin güvenliğine katkıda bulunmak için 7 milyon sterlin (yaklaşık 30 milyon TL) ek ödenek çıkaracaklarını açıkladı.