BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da yemek şirketi Rota'nın genel müdürü tutuklandı

Manisa'da askerlerin zehirlenmesi olayına ilişkin yemek şirketi yönetici ve çalışanlarına yönelik soruşturmada 6 kişi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Abone ol

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu ve yüzlerce askerin hastanelik olduğu Manisa 1.  Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında yaşanan zehirlenme vakasıyla ilgili olarak yemek şirketinin genel müdürü de dahil olmak üzere 6 kişi tutuklandı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin geçen cumartesi akşamı yedikleri yemek sonrası zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınmalarının ardından başlatılan yemek şirketi yönetici ve çalışanlarına yönelik soruşturmada 6 kişi tutuklandı, 3 kişi serbest bırakıldı.

Aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gıda mühendisleri ve aşçıların da bulunduğu 9 şüpheli ise TCK'nın 85/2 maddesinde yer alan, 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak ve çok sayıda kişinin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet" vermek suçundan mahkemeye sevk edilmişti. 9 kişiden 6'sı tutuklandı. Yemek şirketinin genel müdürü de tutuklananlar arasında. Yemek şirketi çalışanlarından 3'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

AKŞAM SAATLERİNDE 6 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan dün akşam saatlerinde tugay komutanlığında yemek denetiminden sorumlu 6 asker de gözaltına alınmıştı.  Gözaltına alınan askerlerin rütbesinin subay ve astsubay olduğu öğrenildi.