BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.484,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Manisa'da Okul Kapatma Kararı Tepki Topluyor

Milli Eğitim'in okul kapatma ve taşıma kararları, aile ve öğrenciler için kaygı yaratmaya devam ediyor.

Abone ol

Son olarak, Manisa’nın Salihli İlçesinde Kemerdamları İlköğretim Okulu’nun 5, 6, 7 ve 8. sınıflarının kapatılarak Poyrazdamları Ortaokulu’na taşınması yönündeki karar, veli ve öğrencilerin yoğun tepkisine neden oldu.

Konunun ayrıntıları üzerinde çalışan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, sorunun çözümü adına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sorular yöneltti.

CHP Milletvekili Sakine Öz'ün açıklaması şöyle:

Eğitim Kalitesi Düşecek

Kemerdamları'ndaki Okulumuzun ilk 4 sınıfının birlikte öğrenim görmesine, 5-6-7 ve 8. sınıflarımızın ise uzak bir mahalleye taşınmasına yol açacak karar, eğitim kalitesindeki düşmeyi beraberinde getirme tehlikesini taşımaktadır.

Okul Boş Kalacak

Yeni kararla, Kemerdamları’ndaki okulumuzun 1 ve 2. Sınıfı birlikte, 3 ve 4. sınıfı birlikte okumaya zorlanmaktadır. Okulumuzdaki 11 derslik sayısı 3’e düşürülürken, atıl kapasiteye yol açılacaktır. Poyrazdamları’nda ise, hiç yoktan yere sınıflarda yoğunluğa meydan verilecektir.

Aileler, Taşımalı Eğitim Mağduru

Kemerdamları Mahallesi’ne Kurttutan, Kale, Pazarköy Mahallelerinden taşıma eğitimle gelen ve büyük çoğunluğu dargelirli ailelerimize mensup öğrencilerimiz, ilköğretimin sonuna dek bu okulda eğitim görme olanağını yitirecek, yeni dönemde mağduriyet yaşayacaktır. Poyrazdamları’na taşınma kararıyla birlikte devletin ulaşım ve yemek masrafları da artacaktır.

Göçe Davetiye Çıkaran Karar

Köy/mahallelerden ilçe merkezine yakın yerlerde plansız göçe de zemin hazırlayacak bu karar, eğitim ve geçim şartlarını zorlaştıracak ya da çocuklarımızın eğitim haklarından mahrum kalması sonucunu doğurabilecektir.

Bakan Nabi Avcı'dan, konuyla ilgili sorularıma yanıt bekliyor, ailelerimizin bu kapatma kararının iptali ve yeniden birlikte okunması yönünde çalışma yapılmasını talep ediyoruz.

Bakan Avcı'dan Cevap Bekleyen Sorular

Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün soruları şöyle:

Kemerdamları İlköğretim Okulu’nda bahsi geçen taşıma kararının yasal ve idari gerekçesi nedir? Bahse konu okulun, sınıflar düzeyinde mevcudu nedir? Kemerdamları’ndan Poyrazdamları’na taşıma kararında, veli ve öğrencilerin sosyo-ekonomik şartları, civar köy/mahallelerden Kemerdamları Mahallesi’ne yapılan taşıma eğitimin özellikleri, bölge halkının görüş ve talepleri dikkate alınmış mıdır? Manisa ili sınırlarında, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, ortaokul kısmı ile ilkokul kısmı ayrılma kararı alınan okulların listesi nedir? Bu sınıfların taşınma kararının devlete mali yükü nedir?Taşıma kararı sonrasında, öğrencilerin artacak masraflarının (servis, yemek vb.) Bakanlığınız ve mülki idare birimleri tarafından karşılanması yönünde bir çalışma yapılacak mıdır; bu hizmetin yıllık maliyeti ne olacaktır? Poyrazdamları Ortaokulu’nun mevcut öğrenci, öğretmen sayısı, fiziki kapasitesi nedir; taşıma kararı sonucunda yeni kapasiteyi karşılamak için ne gibi çalışmalar yapılacaktır? Kemerdamları İlköğretim Okulu için alınan idari kararı gözden geçirerek, okul sınıflarının farklı binalara dağıtılmaması yönünde bir çalışma yapmayı öngörüyor musunuz?