BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da korkutan deprem İzmir'de hissedildi

MANİSA'da deprem meydana geldi. 4.6 büyüklüğündeki deprem başta İzmir olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Abone ol

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tüm bölgeyi sallayan depremler, Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de hissedildi.

BİR DEPREM DAHA

Meydana gelen depremin ardından, saat 12.29 da 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini bildirildi.

DEPREM İZMİR'DE HİSSEDİLDİ

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre; bugün saat 11.26'da, merkez üssü Akhisar olan yerin 6.5 kilometre derinliğinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir kent merkezi ile Foça ve Ödemiş'te hafif şekildi hissedildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Akhisar ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından Akhisar Kaymakamlığınca bölgede hasar tespit çalışması başlatıldı. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Veri Merkezine göre 11.26'da Akhisar'da gerçekleşen deprem Manisa, İzmir ve çevresinde hissedildi. 

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremi ilçe merkezinde şiddetli biçimde hissettiklerini ve ekiplerin hemen hasar tespit çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi. 

CAN KAYBI YOK

İlk bilgilere göre depremde can kaybı ya da yaralanan olmadığını ifade eden Peker, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok, maddi kayıp var mı diye tespit başlattık. Vatandaşlarımızın bu güzel bayram gününde soğukkanlı olmasını rica ediyorum. Geçmiş olsun."  dedi.

YÜZEYE YAKIN OLDUĞU İÇİN ÇOK HİSSEDİLDİ

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Zafer Akçığ, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Akhisar’ın Doğuca Mevkii olarak saptadığı, saat 11.26'da, yerin 6.5 kilometre derinliğinde meydana gelen 5 büyüklüğnüdeki depremin yüzüye çok yakın olduğu için çok hissedildiğini söyledi. Prof. Dr. Akçığ, Manisa Akhisar'da aktif faylar olduğunu belirterek, 22 kilometre derinlikte oluşan 5 büyüklüğündeki depremin daha çok hissedildiğini belirterek, "Ben İzmir Bostanlı'da yaşıyorum evde çok hissettim. Çünkü çok derinde değil yüzeye yakın. 5 de orta büyüklükte bir deprem. Akhisar'da aktif faylar var. Bunlar olağan depremler. Panik yok" dedi.

3 ARTÇI DEPREM OLDU

Bu arada, 11.26'daki depremin ardından 2 büyüklüğünde 3 artçı daha oldu.  

Deprem, İzmir'in yanı sıra Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de de hissedildi.