BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da keşif uçağı tarlaya indi

Manisa'nın Kula ilçesinde dün C-15-M Cessna tipi keşif uçağı boş tarlaya, arıza lambası yanınca zorunlu iniş yaptı. Yapılan kontrollerde uçağın sorunu tespit edilemedi.

Abone ol

Bir turizm şirketine ait C-15-M Cessna tipi 2 kişilik keşif uçağı, dün saat 15.30 sıralarında, havada arıza yaptı. Pilot İ.B., mürettebatı M.S.D.'nin de içinde bulunduğu uçağı, Kula'ya bağlı Bayramşah Mahallesi'nde bulunan boş bir tarlaya indirdi.

Boş tarlaya zorunlu iniş yapan uçağı gören mahalle sakinleri, tedirginlik yaşadı. Şirket tarafından teknik ekip çağırıldığı, arızanın giderilmesinin ardından uçağın bulunduğu yerden kaldırılacağı öğrenildi. Kula İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA
Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Bayramşah Mahallesi'ndeki tarlaya zorunlu iniş yapan C-15-M Cesna tipi iki kişilik keşif uçağının bağlı bulunduğu şirketin genel müdürü Sevil Özkasap olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitilmiş olan pilotların uçuş saatlerini tamamlaması için uzun süre uçmaları gerekiyordu. Öğrenci eğitimini tamamlamak için çalışıyordu. Öğretmen pilotla birlikte uçuyorlardı. Motordan değişik ses alınca beni aradılar ben de hemen güvenli alana inmelerini söyledim. Onlar da emniyetli şekilde inişlerini yaptılar. Bölgeye giden teknisyen uçağın bakımlarını yaptı. Motorun filtresi temizlendi. Uçak Samsun'a gitmek üzere tekrar havalandı" dedi.