BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da iki dakika arayla iki deprem

MANİSA'DA merkez üssü Akhisar ilçesi olan yer sarsıntıları iki dakika arayla gerçekleşti.

Abone ol

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, iki dakika arayla 4,1 ve 4,2 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, Akhisar'da saat 05.49'da 4,1 ve 05.51'de 4,2 büyüklüklerinde yer sarsıntıları kaydedildi.

Depremlerin sırasıyla yerin 6,92 ve 5,25 kilometre derinliklerinde oluştuğu belirlendi.

İLGİNÇ DEPREM MESAJLARI

Depremin ardından İhlas Haber Ajansı bölgede yaşayanların sosyal medyada paylaştıklarını derledi. Sosyal medyaya, 'Akhisar 10 dakikada 4 deprem ve mide bulantısı, baş dönmesi, kaçan uyku... Allah beterinden saklasın yine de, geçmiş olsun Ballıca'ya da!', 'Günaydın! Manisa / Akhisar' da 4 şiddedinde arka arkaya deprem olmuş, İzmir çevresinde etkili hissedildiği söyleniyor? Geçm. Ols.', 'Korkutucuydu, hem de dört kere.', 'Alarm kurmana gerek yok! Depremler uyandıyor zaten.', 'Depremle uyandık günaydın Akhisar', 'Akhisar yine sağlam sallanıyor.. Resmen uykumu da salladı...' ve 'Salihli böyle sallandıysa kim bilir Akhisar nasıldır' gibi mesajlar yansıdı.

1 AY ÖNCE DE SALLANMIŞTI

Manisa'da 12 Eylül Pazartesi günü öğleye doğru meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem Ege Bölgesi'ni sallamış, hemen ardından da 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha olmuştu. Aynı gün onlarca artçı sarsıntı deprem merkezleri tarafından kaydedilmişti.