BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da dağlık alana yazılan yazı ortalığı karıştırdı

MANİSA'nın Salihli ilçesindeki dağlık alana, kimliği belirsiz kişiler OGM yazısını kaldırıp yerine PKK yazdı.

Abone ol

MANİSA'nın Salihli ilçesindeki dağlık alana, geçen yıl taşlarla yazılan Orman Genel Müdürlüğü’nün kısaltması (OGM) yazısı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce terör örgütünün kısaltması olan, ’PKK’ ile değiştirildi. Güvenlik güçleri inceleme yaptıktan sonra taşları kaldırarak alana Türk bayrağı astı.

Salihli Orman İşletme Şefliği tarafından, orman yangınlarına karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla geçen yıl, Kurşunlu Kaplıcaları Mevkisi’ndeki dağlık alana taşlarla, 33 metre genişliğinde 'OGM' yazısı yazıldı.

Geniş bir alandan rahatlıkla okunabilen yazı, bu gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilerek terör örgütünün kısaltması olan ’PKK’ yazısıyla değiştirildi.

DEV BAYRAK ASILDI

Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemenin ardından yazıyı oluşturan taşlar kaldırıldı. Yere de dev bir Türk bayrağı yerleştirildi. Olayı kimin yaptığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatılırken, soruşturma sürüyor.