BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manisa zabıtasından fırınlara baskın

Manisa'nın Kırkağaç Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinde ilçede bulunan fırınlara baskın yaptı.

Abone ol

Kırkağaç Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde belediye sınırları içerisinde yer alan fırınlarda denetleme yaptı.

Belediye Zabıta Amiri Vekili Özgür Arslan, zabıta memuru Muhammet Zengin, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Gıda Kontrolörü Mehmet Çobanoğlu’ndan oluşan ekip, 11 fırında incelemelerde bulundu.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Gıda Kontrolörü Mehmet Çobanoğlu, “Fırınların ve imalathanelerinin halk sağlığını korunması adına denetlendiğini ve işletmecilerin sağlık kurallarına asgari riayet etmeleri gerekiyor.” dedi.

Yapılan denetimler sırasında bazı işyerlerine hijyen konusundaki eksikleri bakımından zabıta ekipleri tarafından tutanak tutuldu. Zabıta Amiri Vekili Özgür Arslan da, “Fırınlarımızda çıkarılan ekmeklerde bazı fırınlarımız hariç gramaj eksikliğine rastlanmamıştır. Bunun dışında işletme sahipleri personel kıyafetlerinin düzgün olmayışı konusunda uyarılmış ve bu eksiklerin en kısa zamanda tamamlanması için kendilerine gerekli uyarılarda bulunulmuştur.” dedi.

Zabıta ekipleri eksiklerin en kısa zamanda giderilip giderilmediğini önümüzdeki günlerde yapacakları ikinci bir denetimde kontrol edeceklerini kurallara uymayan iş yeri sahiplerinin iş yerlerinin kapatılacağını ifade ettiler.