BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  GÜNCEL

Manchester United alay konusu oldu

Yeni teknik direktörü Louis Van Gaal yönetiminde bu sezona da iyi başlayamayan Manchester United, üçüncü lig takımı Milton Keynes Dons karşısında 4-0 yenilip Carling Kupası'ndan elendi. Rakip takım taraftarları Manchester United'la dalga geçti.

Abone ol

İngiltere'de, yeni teknik direktörü Louis Van Gaal yönetiminde bu sezona da iyi başlayamayan Manchester United, League One takımlarından Milton Keynes Dons'a 4-0 yenilerek Carling Kupası'na henüz ikinci turda veda etti.

Milton Keynes Dons taraftarları karşılaşma sırasında Manchester United'la dalga geçti.

United taraftarlarına hitaben "Artık ünlü değilsiniz" diye bağıran Milton Keynes Donslular, Van Gaal'la da alay etti.

Milton Keynes Dons taraftarları Hollandalı teknik adama hitaben "Sabah kovulacaksın" diye bağırdı.

Geçtiğimiz sezon İngiltere'de yedinci olan ve Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanamayan Manchester United, 1995'ten bu yana ilk kez, Türkiye'de geçmişte Süt Kupası ve Lig Kupası adlarıyla bilinen Carling Kupası'na ikinci turdan itibaren katılmak zorunda kalmıştı.

Van Gaal: Şoke olmadım

Louis Van Gaal ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada "Şoke olmadım çünkü neler olabileceğini biliyorum. Yeni bir takım bir ayda inşa edilmez" dedi.

Çok fazla hata yaptıklarını vurgulayan Van Gaal, yedek ve genç oyuncuların durumunu görmek istediğini, kararından dolayı pişman olmadığını söyledi.

Manchester United, Premier Lig'deki ilk iki maçında sahasında Swansea'ye 2-1 yenilmiş, deplasmanda Southampton'la 1-1 berabere kalmıştı.

Ücretleri Rooney'ninkinin üçte biri etmiyor

Milton Keynes Dons takımı ise bu sezon İngiltere'de, Türkiye'deki karşılığı üçüncü lig olan League One'da, ilk dört maç sonunda yedi puanla yedinci sırada.

Takımın oyuncularına bir sezon için ödenen ücret ise yaklaşık 3 milyon sterlin (yaklaşık 3,8 milyon euro).

Manchester United sadece yıldızı Wayne Rooney'ye üç ayda bu ücreti ödüyor.

United dün kulüp tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirerek Real Madrid'in Arjantinli yıldızı Angel Di Maria'yı 59,7 milyon sterline (yaklaşık 75 milyon euro) .

İngiltere basınında hezimet

Öte yandan, İngiliz gazeteleri Manchester United'ın Milton Keynes Dons'a 4-0 yenilerek elenmesine sayfalarında geniş yer verdi.

Daily Telegraph spor ekinin manşetinde "Formayı utandırmak" derken, Guardian'ın spor ekinin manşeti "Küçük düşürücü Dons yenilgisi United'ı ve Van Gaal'a yeniden taban yaptırdı" oldu.

Independent Hollandalı teknik adama atfen "MK Dons 4 - LVG 0" ifadesini kullandı.

Times ise Di Maria'nın bir kriz döneminde Manchester United'a transfer olduğunu vurguladı.

Di Maria'nın United formasını ilk kez takımının Cumartesi günü deplasmanda Burnley'yle oynayacağı lig maçında giymesi bekleniyor.