BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  POLİTİKA

Manavgatta ipi kim göğüsler?

Eski milletvekili Tevfik Diker'in Akdeniz turu devam ediyor. Sizler için yerel seçimler öncesi sıcak kulis haberleri geçti.

Abone ol Eski milletvekili ve gazeteci-yazar Tevfik Diker'den sıcak kulis haberleri. Kamuoyun Alanya- Manavgat ve Anamur ilçelerinden son haberleri Diker'den öğrendi.. İnternethaber okurları için yerel seçimler öncesi güneyin nabzını tuttu. İşte kulis haberlerinin 2. bölümü:

"Akdeniz' nin tam ortasında artan sıcaklarla birlikte siyasetin ateşi de bir hayli yüksek. Antalya- Alanya İlçesi Türkler Beldesi' nde pazar yerini dolaştım. Esnaflarla ve müşterilerle sohbet ettim. Alanya Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı aynı zamanda Türkiye Sebzeciler ve Manavlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Akış ve pazarcı esnafıyla yerel ve genel siyasetin nabzını tuttuk. Başından hemen ifade edeyim nabız yüksek atıyor!...

ALANYALI ESNAFIN HEDEFİ BELLİ

Akış, ilk okul mezunu ama hayat üniversitesi çok iyi derece ile bitirmiş. 10 yıldır Oda Başkanlığını onun elinden alamamışlar. Akış, " Türkiye'de 304 bin civarında pazarcı var. Alanya'da merkez hariç 16 belde ve 69 köyde her zaman varız. Esnafımız kırsaldan gelen arkadaşlarımızdır. Tek ve en önemli sorunumuz bu nedenle eğitimdir. Bu sorunu çözmek için İngilizce- Almanca kurslar düzenliyoruz Ayrıca altı ayda bir esnafımızı yeni bilgilerle motive ediyoruz. Bizler,Cadde ve sokaklar da kamu mülkü üzerinde değil, belediyelerin düzenlediği kapalı ve çağdaş pazar yerlerine yap-işlet devret modeliyle yüzde on katkı koyarak sahip olmak istiyoruz.Odaya bir merkez bina, ambulans ve beş kişilik ekiple çalışan kamera donanımlı bir kontrol aracı kazandırdım. Bu araç ile kap kaç ile müücadele ediyoruz. Hijyen
olmazsa olmazımızdır." dedi.

ESNAF BAŞKANINI MECLİSTE GÖRMEK İSTİYOR!...

Akış'ın yanından ayrıldıktan sonra konuştuğum esnaf arkadaşları, " Biz Akış'ı mecliste görmek istiyoruz. Önce Antalya sonra Ankara' da" dediler. Alnayalı Esnaf'ın hedefi şimdiden belli. Yapılacak ilk seçimlerde önce Antalya İl Genel Meclisi ve daha sonra Ankara TBMM' nde temsilci bulundurmak. Mecliste bir odaları olsun istiyorlar. Siyaset merdivenin basamaklarına emin adımlarla birer birer tırmanmaya hazırlar.

Akdeniz Pazar yerleri' nde yerel siyasetin nabzı da yükselmeye başlamış. Şimdiden muhtemel belediye başkan adayları üzerinde kim kazanı kim kaybeder ve hangi parti kimi aday gösterecek diye iddialar ve kulisler yapılmakta.

MANAVGAT'TA CHP'Lİ ŞÜKRÜ SÖZEN ÖNDE İDDİASI

Manavgat CHP' de Şükrü Sözen ile Atilla Yıldız arasında yarış kırana
kırana devam ediyor. CHP' nin bu Sükrü Sözen ile ipi göğüsleyeceğini iddia edenlerin saysı bir hayli fazla. Sözen' mi, Yıldız mı?aday yapılacak? Bu konuda en yetkili isimlerin CHP Milletvekili Atilla Emek'in ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın olacağı konuşulmaktadır.

AVSALLAR'DA AKDEMİR İLE YOLA DEVAM

Alanya Avsallar beldesi'nin AKP' li Belediye Başkanı Yusuf Akdemir'e tabanda destek hala devam ediyor. Avsallar'da slogan; " Akdemir ile yola devam."

KONAKLI'DA KIRAN KIRANA YARIŞ

Konaklı Beldesi' nde MHP' li eski Belediye Başkanı Ali Şahin, " Bende
varım" diyormuş. Konaklı' da yarış; mevcut başkan DP' li Abdullah Sönmez, aday olması konusunda tabanın yoğun baskısı altında kalan AKP' den olması halinde Dr. Tevfik Yazan ve MHP' li Şahin arasında geçecek gibi.

MUZ KIRALI AKTİF SİYASETE HAZIRLANIYOR!

Mersin- Anamur İlçesi' nde bazı dostlarının " Muz Kıralı" dedikleri Haydar Kılıç' ın da siyasete girmesi için baskı altında olduğu ve belediye başkanlığı için nabız yokladığı konuşlmaktadır. Kulislere göre muz kıralı aktif siyasete hazırlanıyor!...

AVRUPA'DA BİLE EŞİ YOK!

Türkler'de bazı eleştirilere de konu olan yapımı devam eden ve Avrupa'da bile eşi benzeri olmayan 1 Haziran' da birinci etabı, 15 Haziran' da da ikinci etabı hizmete açılacak " Sealanya" , "Yunus Gösteri Merkezi" bölgenin siyasi gündeminin önüne geçen tek konu. !