BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Mamak'ta Cami-Cemevi gerginliği!

Mamak'ta yapılacak cami ve cemevinin temeli bugün atıldı. Protesto gösterileri arasında yapılan törende yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Cami ve Cemevi ilk kez aynı avluda Ankara'da bir araya geliyor. Alevi-Sünni kardeşliğine hizmet edecek projenin temeli bugün yoğun günvenlik önlemleri altında atıldı. Bu arada projeyi protesto etmek için sosyal medyada yapılan çağrılarla bir araya gelen yüzlerce kişiye polis yine biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti. 

Alevi-Sünni kardeşliğine hizmet etmesi amacıyla Ankara'da inşa edilecek projenin temeli, yoğun güvenlik önlemleri altında atıldı. Projeyle ilk kez cami ve cemevi aynı avluda buluşmuş olacak. Projede ayrıca bir de aşevi bulunuyor. Buradan günün her saati muhtaçlara üç öğün yemek verilmesi planlanıyor.

GÜLEN'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP milletvekili Sinan Aygün, bazı AK Parti milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı. Beyaz güvercinlerin uçurulduğu temal atma töreninde konuşan Bakan Çelik, projede emeği geçen İzzettin Doğan ve Fethullah Gülen'e teşekkür etti.
  
Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ise konuşmasında, ''Anadolu topraklarında yaşayan insanlar, bu ülkede halklar olarak hiçbir zaman birbirleriyle inançlarından dolayı kavgaya tutuşmadılar. Bu proje sıradan bir cami ile cemevi projesi değildir. Kırgınlıkları ortadan kaldırmayı planlayan bir proje olarak gelişmelidir'' değerlendirmesinde bulundu.
 
TÖREN ÖNCESİ GERGİNLİK

Bu arada sosyal medyadan yapılan çağrılarla bir araya gelen yüzlerce kişi, yapılacak projeyi protesto etmek için Süleyman Ayten caddesinde bir araya geldi. Barikat oluşturan, polise taş atan göstericiler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Polis göstericilere yine biber gazıyla müdahale etti.

111.20130908182042.jpg


TOMA'LAR YİNE DEVREDE

Cadde üzerindeki gerginlik öğleden sonra yerini taşlı sopayı kavgaya bıraktı. Polis, dağılın anonsuna rağmen yolu trafiğe açmayan göstericilere tazyikli suyla müdahale etti.


114.20130908182505.jpg
 

119.20130908182554.jpg

TWİTTER'DA KİM NE DEDİ?

samil-tayyar-twitter.jpg

azuth-ismail-comert.jpg

ilknur-birol.jpg

barbaros-sansal-cemevi.jpg

serdar-akinan.jpg