BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  GÜNCEL

Mamak ve Dikmen'de yine olay var!

Ankara dün gece yine karıştı. Tuzluçayır ve Dikmen'de göstericiler polisle çatıştı.

Abone ol

İNTERNET HABER- İstanbul'un ardından dün gece Ankara'da karıştı. Mamak'ta önceki gün cami ve cemevini aynı avluda buluşturan projeyle başlayan protestolar dün gecede devam etti. Tuzluçayır'da toplanan 2 bin kişiye polis müdahale ederken göstericiler NATO Caddesi'ndeki barikat kurdu, Dikmen'de ise yine çatışma vardı.

Gezi Parkı olaylarının ardından Ankara bir kez daha karıştı. Önceki gün Tuzluçayır'daki göstericiler dün akşam yine ayaktaydı. Saat 19'da twitter üzerinden yapılan çağrılarla toplanan 2 bin kişilik grup, cami ve cemevi projesini protesto etti.

NATO CADDESİ'NDE BARİKAT

Göstericiler  NATO Caddesi’nde barikatlar kurarak eylem yaptı. Polisin dağılın anonsuna taşlarla cevap veren göstericilere polis TOMA ve akreplerle müdahale etti. Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan gruplar kısa süreli aralarla toplanarak gösterilerine devam etti. Polisin tazyikli su ve gazlı müdahalesine, göstericilerde havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Olaylarda 4 polis 7 gösterici yaralandı, 3 kişi de gözaltına alındı.

tuzlucayir.jpg 

DİKMEN’DE DE GAZ
 
ODTÜ ve Tuzluçayır eylemlerine destek için Dikmen’de toplanan yaklaşık 300 kişilik grup yol kapatarak Ziraat Kavşağı’na yürüdü. Dikmen Caddesi’ne barikat kurup yolu çift taraflı trafiğe kapatan gruba polis önce uyarı yaptı. Dağılmamakta direnen gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından grup ara sokaklara dağıldı.

45.20130910003101.jpg 

90.20130910004046.jpg