BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maltepe'de atık yağlar suyu kirletmeyecek

Maltepe Belediyesi, çalışmalarını bitkisel atık yağlar alanındaki projeleriyle sürdürüyor.

Abone ol

Maltepe Belediyesi’nin “Çevreye Duyarlılık Çağdaşlıktır” ilkesi çerçevesinde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk ve çevre çalışmaları, bitkisel atık yağlar alanındaki projeleriyle devam ediyor.

Proje kapsamında “bitkisel atık yağların içme suyuna verdiği zararların önlenmesi ve ekonomiye geri kazanımı” konusunda tüm Maltepe halkının bilinçlendirilmesi çalışmaları hız kazandı.

Maltepe Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, pilot bölge olarak seçilen Maltepe’nin en kalabalık mahallelerinden olan Zümrütevler’de başlatıldı.

Zümrütevler’deki bir sitede, site sakinlerine atık yağların içme suyuna verdiği zararlar anlatıldı. Atık yağların nasıl toplanacağı konusunda broşürler dağıtıldı. Site yönetimine özel toplama bidonları teslim edildi, Site sakinlerinden özellikle hanımların yoğun ilgi gösterdiği çalışmaya, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Atagül de katılarak, lavaboya dökülen her 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini vurguladı. Site sakinlerinin atık yağların toplanmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Yardımcısı, “Hepimiz bu konuda duyarlı olmalıyız. Bu atık yağlar temiz enerji kaynağı olan biyodizel yapımında kullanılıyor. Evlerimizden çıkarak, ekonomiye geri kazandırılıyor” dedi.

Bitkisel atık yağlar, potansiyel atık yağ üreticisi otel, restoran ve yemek fabrikalarının yanı sıra, toplama merkezi olarak belirlenen toplu konutlarda ve muhtarlıklarda da belediyenin yetkilendirdiği firma tarafından teslim alınacak.