BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
GÜNCEL

Maltepe mitingine kaç kişi katıldı! İnce'den 5 milyon iddiası

CHP'nin cumnurbaşkanı adayı Murarrem İnce'nin Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? İnce'nin mitinge katılanların sayısının 5 milyon olduğunu iddia etmesi sosyal medyada olay oldu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 51 günlük seçim maratonunun son mitingini Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda yaptı. Mitinge katılım sayısı sosyal medyada günün konusu oldu. Muharrem İnce, bir TV programında yaptığı açıklamada, '"Tahminim İstanbul'daki mitinge katılım 2 milyon olur'' demişti.

Maltepe miting alanını dolduran partililere seslenen İnce'nin katılıma ilişkin verdiği sayı yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi:

"ŞU ANDA 5 MİLYON İNSAN MALTEPE'DE" "Şu anda 5 milyon insan Maltepe’de ama hiç bir televizyon canlı vermiyor. Ahlaksızlığın böylesi dünyada yok. Bugün bu canlı yayını yasaklayanları canlı yayında yargılayacağız."

MİTİNG ALANI KAÇ KİŞİLİK? Maltepe sahilindeki miting alanının kapasitesi konusunda CHP ve AK Partililer arasında tartışma konusu olmuştu. Melih Gökçek Kılıçdaroğlu'nun "adalet yürüyüşünü" tamamladığı Maltepe mitingine dair twitter sayfasında yaptığı paylaşımda kapasitenin 82.500 kişilik olduğunu iddia etmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıklamıştı.

İstanbul Valiliği ise "Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır" açıklamasında bulunmuştu.

Sitene Ekle