BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.430,83
HABER /  SEÇİM

Maltepe Mitingi Erdoğan'dan Davutoğlu'na büyük miras

AK Parti Maltepe Mitingi gündemin 1 numarası oldu. Habertürk yazarı ise Maltepe Mitingi'ndeki kalabalığı Erdoğan'dan Davutoğlu'na 'büyük miras' olarak yorumladı.

Abone ol

AK Parti Maltepe Mitingi bugün siyaset arenasının en çok konuşulan konusu oldu.

Maltepe Mitingi'ni yerinden izleyen Habertürk gazetesi yazarı Ruşen Çakır ise bugün "Erdoğan'dan Davutoğlu'na büyük miras:İstanbul" başlıklı yazısında mitingin detaylarını yazdı. 

"AKP'nin İstanbul'daki seçim mitinglerinin çoğunu izlemiştim. Hepsinde etkileyici ve coşkulu bir kalabalık, çok başarılı bir organizasyon göze çarpıyordu" sözleriyle yazısına başlayan Ruşen Çakır, dünkü Maltepe Mitingi için şu yorumda bulundu:

"Dün Maltepe Meydanı'ndaki miting, AKP'deki bu geleneğin aksamadan sürdüğünün kanıtıydı. Bunda en büyük pay kuşkusuz Erdoğan'ındır. Dolayısıyla Davutoğlu'nun, kendisine bu kadar zengin bir miras bırakmış olan Erdoğan'ın çizgisinden sapmasını beklemek hiç gerçekçi olmaz."

ak-parti-maltepe-mitingi-erdogandan-davutoglu-buyuk-miras.jpg

ERDOĞAN DEDİKÇE KALABALIK COŞTU

Ruşen Çakır yazısına şöyle devam etti:

"...Davutoğlu'nun dünkü konuşmasında, değişik vesilelerle Erdoğan'ın adı geçti ve her seferinde kalabalık coştu.

GEZİ, MURSİ, RABİA...

Öte yandan önce Erdoğan'ın Kayseri'de, Hürriyet Gazetesi'nin Mursi ile ilgili manşetine sert bir şekilde cevap verdiğini öğrendik. Ardından Davutoğlu, o kadar sert olmasa da aynı temayı gündeme getirdi. Anlaşılan Mursi hakkındaki idam kararı, Gezi dönemindeki Rabia olayının benzeri bir şekilde bu seçim sürecinde siyasi iktidar tarafından kullanılacak.

ak-parti-maltepe-mitingi-ahmet-davutoglu-ve-sare-davutoglu.jpg
DAVUTOĞLU'NDAN CEMAAT LİDERLERİNE SELAM

Davutoğlu her sefer olduğu gibi Maltepe'de de uzun bir selamlama yaptı ve İstanbul ile ilgili tüm tarihi şahsiyetleri buna dahil etti. Ve tanık olduğum kadarıyla ilk kez Süleyman Hilmi Tunahan, Sami Ramazanoğlu, Mehmet Zahid Kotku, Mahmut Ustaosmanoğlu gibi cemaat ve tarikat liderlerini de saygıyla selamladı. Bu da onun miting konuşmalarında İslami vurgunun her geçen gün daha da artmasına uygun bir durumdu.

Davutoğlu'nun Necmettin Erbakan'dan "Liderimiz" diye söz ettiğini de not düşelim.

GÜLEN CEMAATİ VE MUHALEFET

Davutoğlu tüm muhalefet partilerini, yanlarına Gülen Cemaati'ni de katarak, kendilerine karşı ortak hareket etmekle itham ediyor ve işin içine mutlaka tanımlamadığı "dış odaklar"ı da katıyor.
Dolayısıyla sık sık "Önümüzü kesmek istiyorlar" diyor. Aslında bu Erdoğan dahil tüm siyasi iktidar sözcülerinin ortak söylemi.

İSABETLİ SEÇİM!

Sonuçta AKP yeni hedefler sunmaktan ziyade, varolanı korumayı ve böyle devam etmeyi öneriyor. Bu nedenle AKP seçim kampanyasının "ikinci yarı" teması üzerine bina edilmiş olması isabetli."