EMLAK
03 Ocak 2012 Salı 09:480 Yorum2759 okunmaKayıt dışı para akışını sona erdirmeyi planlayan Maliye Bakanlığı, yerinde denetim için kolları sıvadı
- Haber
Maliye-Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), vergi cenneti olarak bilinen Jersey, Man, Bermuda, Cayman, Bahamalar, Virjin adalarına yapılan kayıt dışı para akışının sona erdirmek için işe, para transferlerinin ayrıntılı haritasını çıkarıyor.
İŞ ADAMLARINA SIKI TAKİP
Çalışma kapsamında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile birlikte vergi ödememek için parasını bu adalara aktaran işadamları takibe alınacak. Vergi cenneti kabul edilen ülkelere kayıt dışı para akışını sona erdirmek için 'Bilgi Değişim Anlaşması' imzalayan Maliye, adalarda da yerinde denetim yapacak. Vergi cennetleri listesinde yerleşik veya faaliyette bulunan kurumlara 'nakden veya hesaba yapılan, tahakkuk ettirilen' bütün ödemelerden yüzde 30 vergi kesintisi yapılabiliyor. Ancak bunun için vergi cennetleri listesinin resmileştirilmesi gerekiyor.
ÖNCE İZİN SONRA VERGİ ALINACAK
Bu adalara kaçan paradan vergi alınabiliyor. Maliye, vergi alınabilecek ada ülkelerin listesini hazırladı. Sıra, bu listenin Bakanlar Kurulu kararıyla resmileştirilmesine geldi. Maliye, resmi listeyi yayınlamasa da ada ülkelere yapılan para ve kâr transferlerini kayda almaya başladı. Yurt dışında Türk vatandaşlarının yaklaşık 100-150 milyar dolar civarında birikimi olduğu tahmin ediliyor. MASAK ve BDDK'nın birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, bu adalardaki şüpheli işlemlerden yola çıkılarak, ilgili ülkelerden de izin alınıp, vergi müfettişleri gönderilecek; para transferleri izlenecek.
VERGİ CENNETLERİNİN LİSTESİ
Maliye, vergi cennetlerini belirlerken OECD'nin hazırladığı 'kara listeyi' dikkate alıyor. Bunlar arasında, Virgin Adaları, Dominik, Andora, Bahamalar, Jersey, Liberya, Maldivler, Panama, Seyşeller gibi ülkeler yer alıyor. Vergi cenneti adaların sayısı 35'i buluyor. Yetkililer, "Jersey'in ardından Bermuda ile anlaşma imzalanacak. 3 ada ile görüşmeler olumlu gidiyor" dedi.












DİĞERKeneleri yok edecek canlı silahOrman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı çalışmayla ölümlerin önüne geçmeyi hedefliyor
FUTBOLDemirören'i kızdıracak fotoğrafSosyal paylaşım ağlarında bugün paylaşılan bir fotoğraf Demirören'i kızdıracak cinsten.
DÜNYA'Oğlum bak git' in İngiltere versiyonu!'Oğlum bak git' videosunun bir benzeri de İngiltere'de kaydedildi
BANKACILIKBorsa, döviz ve altında akşam raporu!İMKB, döviz, altın, petrol, faiz, parite ve para piyasalarında neler oluyor? Bilmek isteyeceğiniz bütün verileri gün boyu sizin için güncelliyoruz.
DİĞERBonomo'nun neden kadın dansçışı yok!Eurovision Şarkı Yarışması’nda finale kalma hakkını kazanan Can Bonomo, basın toplantısı yaptı- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98







































