BIST 9.503
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.493,92
HABER /  MEDYA

Maliye BBG Hacer'in peşine düştü

Maliye Bakanlığı, Gaziantep’te üniversiteden aldıkları giysi ihalesinden haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık 6 isme dava açarken isimler arasında BBG’de “02 Hacer” olarak tanınan Hacer Özil’in olması

Abone ol

Maliye Bakanlığı, Gaziantep’te üniversiteden aldıkları giysi ihalesinden haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık 6 isme dava açarken isimler arasında BBG’de “02 Hacer” olarak tanınan Hacer Özilin olması da dikkat çekti.

Vatan gazetesinden Kıvanç El'in özel haberine göre Maliye Bakanlığı Baş Hukuk Müşavirliği, Gaziantep Üniversitesi’nin organizasyonlarını da uzun süredir yapan ve aynı zamanda üniversitede “organizasyon koordinatörü” de olan Hacer Özil ile Erman Kirişçi, Bedriye Özekin ile kamu görevlileri Gülsemin Acıoğlu, Murat Yılmaz Çaycı ve Sabri Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. “02 Hacer” olarak tanınan Hacer Özil, aynı zamanda AKP Gaziantep İl Yönetiminde de bulunuyor.

REKTÖRLÜĞE KIYAFET

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Kasım’da soruşturmayı tamamlayıp 6 isim hakkında dava açtı. İddianame “02 Hacer” olarak bilinen Hacer Özil’in “HCR Organizasyon” adlı şirketine 30 bin 360 TL haksız kazanç sağlandığı belirtildi. İddianamede, “Doğrudan temin görünümü altında örtülü şekilde HCR Organizasyon’a 30 bin TL haksız kazanç sağlandığı” iddia edildi. Haksız kazancın Rektörlük personelinin kıyafetleri için açılan ihalede 26 bin TL ve 29 bin TL toplamda 55 bin TL ödendiği bunun da 30 bin TL’sinin haksız olarak ödendiği iddia edildi.

ZİMMET İDDİASI

Savcılığın iddianamesinde HCR şirketi ortakları olan Hacer Özil ve Erman Kirişçi hakkında “zimmet” suçlamasıyla 5’er yıldan 12’şer yıla kadar, “Resmi belgede sahtecilik” suçlamasından da 3’er yıldan 8’er yıla kadar hapisleri istendi. Kamu görevlileri Acıoğlu, Çaycı ve Yıldız hakkında da “kurucu irade oldukları ve kasten 30 bin TL haksız kazanç sağlamak için hareket ettiklerinden dolayı” haklarında “zimmet” suçlamasıyla 5’er yıldan 12’şer yıla kadar hapsi iztendi.

Savcılık ayrıca tüm sanıkların ceza almaları halinde kamu görevlerinden yoksun bırakılmalarını talep de etti. İddianame Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken ilk duruşma 13 Şubat 2014 tarihinde gerçekleşecek.

REKTÖRLÜĞÜN İŞLERİ 02 HACER’E EMANET

Bizi Gözetliyor” adlı yarışmada “02 Hacer” olarak ünlenen Özil, üniversitenin birçok organizasyonunu da yapıyor. Kendi twitter profilinde “Gaziantep Üniversitesi Koordinatörü” yazan Özil, TBMM gündemine de gelmişti. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Özil’in rektörlükle olan ilişkilerini ve aldığı ihaleleri TBMM gündemine taşımıştı.