BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  EKONOMİ

Maliye Bakanlığı 2 bin 300 personel alacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bakanlığa 2 bin 300 yeni personel alımı yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Maliye Bakanı Ağbal, bakanlığa alınacak personel konusunda "Gelir uzmanlığında 2 bin, vergi müfettişliğinde 300 kişi alımı planlıyoruz. Bir de maliye uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı var. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bakanlığa personel alımı hakkında açıklamalar yaptı.

TV 24'e konuşan Ağbal "Yaklaşık 300 civarında vergi müfettişi alımı planlıyoruz. Yine gelir uzmanlığı sınavında da 2 bin kadar bir sayı planlamamız var. Bu konuda Başbakanlıkla gerekli yazışmaları yapıyoruz. Gelir uzmanlığında 2 bin, vergi müfettişliğinde 300 ama bir de maliye uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı var. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla o çalışmalar bittiğinde de Maliye’de bu sene inşallah önümüzdeki aylarda ciddi anlamda idareyi kuvvetlendirecek genç arkadaşlarımızı alacağız" dedi.

Başlatılan istihdam seferberliğinin işletmeler tarafından olağanüstü ilgi gördüğüne dikkati çeken Ağbal, "Önümüzdeki şubat ayına ilişkin istihdam rakamları açıklanmaya başladığı andan itibaren, zaten bu rakamların tersine döndüğünü hep beraber göreceğiz. Onun için istihdamda herhangi bir paniğe gerek yok" diye konuştu.

İşsizlik rakamlarını da değerlendiren Ağbal, işsizlik oranlarında yukarı yönlü bir trend olsa bile Türkiye ekonomisinin hala istihdam yaratmaya devam ettiğini belirtti.

Ağbal, tapu harçlarında yaptıkları indirimle özellikle konut ve iş yeri stokunda piyasada bir canlanma meydana geleceğine işaret ederek, "Tahminlerimize göre bunun bütçemize yaklaşık 900 milyon liraya yakın bir maliyeti olacak ama ekonomide meydana getireceği çarpan etkisi, bu maliyeti başka vergilerle elde edeceğimiz gelirlerle aşağı çekecek." değerlendirmesinde bulundu.