BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  EKONOMİ

Maliye Bakanı Ağbal'dan kritik FED açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ABD Merkez Bankası FED'e ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Fed'in, son toplantıda faiz artımı kararı almadığını hatırlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılında ılımlı bir faiz artışı beklenmesine karşın gelişmekte olan ülkelerden kaynaklı risklerin artmasının Fed'i bir duraksamaya itebileceğini ifade etti.

Belirsizliğin, son olarak Uluslararası Para Fonunun (IMF) küresel büyüme ve küresel dış ticaret konularında aşağı yönlü bir revizyon yapmasına yol açtığını belirten Ağbal, finansal kırılganlıkların devam ettiği, büyüme oranlarının istenilen ölçüde artmadığı ve riskin gelişmekte olan ülkelerden kaynaklandığı bir döneme girildiğini kaydetti.

Avrupa'da talebin toparlanmasının Türkiye için olumlu bir gelişme olduğunun altını çizen Ağbal, "2016 yılında dış ticaretimizde ve büyümemizde ihracatın olumlu katkı yapacağını düşünüyoruz. Dış ticaretimiz içinde AB'nin çok önemli bir payı var. Avrupa pazarından gelen olumlu gelişmeler ve olumlu istatistikler bizim açımızdan sevindirici ama diğer taraftan petrol ihraç eden, bizim de ihraç pazarımızı oluşturan belli ülkelerde de sıkıntılar devam ediyor. Bu da bizim için bir risk" dedi.