BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,75
HABER /  DÜNYA

'Maliki'nin Aslanı' peşmergeye sığındı!

’Maliki’nin Aslanı’ lakaplı Ebu Velid ve himayesindeki bazı askerlerin ise peşmergelere sığındığı iddia edildi.

Abone ol

Irak’ta Musul’u aldıktan sonra ilerleyişini sürdüren IŞİD’in, Türkmen ilçesi Telafer’i de dün akşam saatlerinde tamamen ele geçirdiği öğrenildi. IŞİD’in Telafer’deki Havaalanı'na da kontrol altına aldığı, yüzlerce Irak askerinin ise Şengal mıntıkasına çekildiği belirtildi. Irak Özel Kuvvetler Komutanı olan ’Maliki’nin Aslanı’ lakaplı Ebu Velid ve himayesindeki bazı askerlerin ise peşmergelere sığındığı iddia edildi.

IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinden sonra Ninava vilayetine bağlı Türkmen ilçesi Telafer'in de tümünü ele geçirdiği öğrenildi. IŞİD’in Telafer'de düzenlediği saldırıların sonucunda bu akşam saatlerinde Irak Ordusu’nun elinde bulunan havaalanını da kontrol altına aldığı belirtildi.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin ’Aslanı’ olarak dile getirilen Irak Özel Kuvvetler Komutanı ve Musul’daki operasyonu yönetmekle görevli Ebu Velid’in ve himayesindeki yüzlerce Irak askerinin Yezidi Kürtlerinin yoğunlukta yaşadığı ve peşmergelerin elinde bulunan Şengal kasabasına çekilerek peşmergelere sığındığı kaydedildi.

Şengal ilçesindeki Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Sorumlusu Serbest Babiri, Irak ordusunun önemli komutanlarından olan ve Musul’daki operasyonu yöneten ’Maliki’nin Aslanı’ lakaplı Ebu Velid’in 600 Irak askeri ve 60 askeri araçla birlikte Şengal’deki peşmergelere sığındığını belirterek, "Ebu Velid’in kaçmaktan başka çaresi kalmamış. Irak Ordusu askeri yardım göndermeyince mecburen Telafer’den geri çekilmek zorunda kalmışlar ve peşmergeye sığınmışlar" dedi.

Bu arada, peşmergelere sığınan Ebu Velid’in bir fotoğrafı sosyal medyada da yayımlandı.