BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  DÜNYA

Malezya'da Mehmet Akif Ersoy'u anma programı

MALEZYA'da Yunus Emre Enstitüsü, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenledi.

Abone ol

TÜRKİYE’nin Malezya Büyükelçisi Başak Türkoğlu, büyükelçilik çalışanları, Kuala Lumpur’da bulunan Türk vatandaşları ve üniversite öğrencileri katıldı.

 Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’u anma programı İstiklal Savaşı şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

 Büyükelçi Türkoğlu yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitler Günü'nün idrak edildiği bir haftada Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünde Mehmet Akif Ersoy’u anma programını gerçekleştirmiş olmaktan ötürü memnuniyet duyduğunu söyledi.

"Şehitlerimizi rahmetle andığımız bugünde, Mehmet Akif Ersoy’un önemine dikkat çeken ve katılımcıları bilgilendiren bir programı gerçekleştirmek oldukça anlamlıydı." diyen Türkoğlu, Yunus Emre Enstitüsündeki faaliyetlerin, Türk dil ve kültürünün Malezya toplumuna tanıtılmasına büyük bir katkısı olacağına inandığını söyledi.

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Şen ise, "Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü olarak böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ötürü gurur duymaktayız." dedi. 20. yüzyıl başlarında Malay dünyasında da yakından takip edilen Türk bağımsızlık mücadelesini bugün burada Kuala Lumpur’da bir etkinlikle kutlamanın önemine dikkat çeken Şen, "Bu ve benzeri etkinliklerle Türkiye’nin dil, kültür ve tarihini bugün bu topraklarda Malezyalılarla paylaşmayı hedefliyoruz.” dedi. Etkinlik çerçevesinde Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi yüksek lisans öğrencilerinden Mücahit Beşikçi Mehmet Akif Ersoy’un "Azimden sonra Tevekkül" adlı şiirini okudu. Program Mehmet Akif Ersoy belgeselinin izlenmesiyle sona erdi.