BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

Malezya uçağının enkaz alanında Ukrayna ordusuna saldırı

Ukrayna'da Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının düştüğü alanın yakınlarındaki Ukrayna askeri konvoyuna Rus yanlısı militanların gerçekleştirdiği saldırı sonrası en az 10 askerin öldüğü belirtildi.

Abone ol

Ukrayna'da Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının düştüğü alanın yakınlarındaki Ukrayna askeri konvoyuna Rus yanlısı militanların gerçekleştirdiği saldırı sonrası en az 10 askerin öldüğü belirtildi.

Ukrayna medyası ise ölü sayısının 20 olduğunu ifade ediyor.

Muhalifler ise saldırıda 30 askeri aracı etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

Ukrayna ordusu saldırı sonrasında Donetsk bölgesinde Rus yanlısı militanlara yönelik gerçekleştirdiği operasyonları bir gün durdurma kararı aldı.

Ukrayna Parlamentosu, dün uçağın düştüğü bölgede yabancı bir polis gücü konuşlandırılmasına yönelik yasa tasarısını onaylamıştı.

Oy birliğiyle kabul edilen tasarıda, en fazla 950 Hollandalı ve Avustralyalı silahlı polisin bölgede görev yapması öngörülüyor.

Tasarı ile ordunun ülkenin doğusunda sürdürdüğü askeri operasyonun finansmanının sürmesine de olanak sağlanmış oldu.

AGİT gözlemcileri bölgede

Perşembe günü Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ise gözlemcilerinin Hollandalı ve Avustralyalı adli tıp uzmanları eşliğinde bir haftadır ilk kez enkazın bulunduğu bölgeye girebildiklerini açıkladı.

Daha önce de Rus havacılık uzmanları incelemelerde bulunmak üzere Ukrayna'ya gitmişti. Rus ekip ise uluslararası uzmanlar ile birlikte uçağın enkazını incelemeyi planlıyor.

Avustralya halen 80 kişinin cesedinin kaza bölgesinde olduğunu belirtiyor.

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı iki hafta önce Ukrayna'nın doğusunda düşmüş 298 kişi hayıtını yitirmişti.

Batılı ülkeler, uçağı Rusya yanlısı ayrılıkçıların Moskova'dan tedarik ettikleri bir füze ile düşürdükleri görüşünde. Ayrılıkçılar ve Rusya ise bu iddiayı reddediyor. Ayrılıkçılar uçağı Ukrayna ordusunun düşürdüğünü savunuyor.

Olayda hayatını kaybedenlerin 193'ü Hollanda vatandaşıydı.