BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

Malezya Başbakan'ndan yolsuzluk açıklaması

Malezya Başbakanı Necip Rezak, yolsuzluk iddialarına konu olan 700 milyon doların politik bağış olduğunu iddia etti

Abone ol

Malezya Başbakanı Necip Rezak, 5 ayrı şahsi hesabında tespit edilen 700 milyon doların politik bağış olduğunu iddia etti.

Rezak'ın hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle bugün Meclis Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'na ifade verdiği ve iddialara konu olan devlete ait Malezya Kalkınma Fonu (1MDB) hakkındaki soruları cevapladığı belirtildi.

Komisyondan yapılan açıklamada, iki saati aşkın görüşmede, Rezak'ın şahsi hesabındaki paranın politik bağış olduğunu iddia ettiği ve siyasi rakiplerinin suçlamalarını reddettiği bildirildi.

Açıklamada, Rezak'ın komisyon üyeleri ile işbirliği içinde olduğu, soruşturma ile ilgili sonucun yakın bir zamanda açıklanacağı bilgisine yer verildi.

The Wall Street Journal gazetesi, temmuz ayında yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan 1MDB ile ilgili soruşturmada yer alan belgelerin, şirkete bağlı ajans, banka ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Rezak'a ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığını yazmıştı.

En yüksek meblağda para transferinden birinin Mart 2013'te düzenlenen genel seçimlerden iki ay önce 61 milyon dolar olarak gerçekleştirildiği iddia edilmiş, Malezya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise iddialar "siyasi sabotaj" olarak nitelendirilmişti.

İddiaların ardından muhaliflerce hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmiş ancak Rezak, iddialar karşısında "bağışların gizliliği" nedeni ile sessiz kalmıştı.