BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya'ya 5 gölet yapılacak

Hükümet tarafından bin günde bin gölet projesi çerçevesinde Malatya'da da 5 gölet yapılacağı bildirildi.

Abone ol

AK Parti Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Battalgazi ilçesinde ziyaretlerde bulunup, sorunları dinledi.

Önce Battalgazi Belediyesi'ni ziyaret eden milletvekili Öz'e burada muhtarlar ve vatandaşlar tarafından sulama suyu sıkıntısı iletildi.

DSİ Bölge Müdürü'nü telefonla arayıp, ilçedeki sulama suyu sıkıntısının giderilmesi için istişarede bulunan milletvekili Öz, daha sonra Battalgazi ilçesi Yarımcahan köyüne giderek burada sorunları dinledi.
Yarımcahan Köyü Muhtarı Hasan Herdili, köylerine köprü yapılması, su getirilmesi ve otobüsün köylerine kadar gelmesinde emeği olan milletvekili Öz'e teşekkür etti.

Daha sonra Çolakoğlu ve Kadıçayırı köyü ile Toygar köyüne giden milletvekili Öz'e Toygar köyünde içme suyu sıkıntısı iletildi. Muhtar Bilal Yapımcakan, "Köyümüzde bilindiği gibi arıtma tesisi var. Malatya Belediyesi şehrin arıtma tesisini köyümüze kurdu, bu tesisin sıkıntısını biz çekiyoruz. Ancak içme suyu sıkıntısını da biz çekiyoruz" dedi. Milletvekili Öz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı telefonla arayarak, vatandaşların taleplerini iletti.

Bu arada, Battalgazi ilçe esnafını da gezen milletvekili Öz, Malatya'nın sulama suyu sıkıntısının giderilmesi için çaba gösterdiklerini ifade edip, "Hükümetimizin bin günde bin gölet yapma projesi çerçevesinde Malatya'da ise merkez Yaygın, Hekimhan ilçesi Kurşunlu, Doğanşehir ilçesi Erkenek, Kuluncak ilçesi Bıcır ve Kuluncak ilçesi Karaçayır'a, yani ilimize 5 gölet yapılacak" dedi. Milletvekili Öz, göletlerin proje ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti.