BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.492,61
HABER /  GÜNCEL

Malatya'da okullar tatil mi 27 Aralık valiliğin kararı

MALATYA'da yarın yani 27 Aralık 2016 salı günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı için gözler valiliğin kararına döndü. Malatya Valiliği kar tatili kararını ilerleyen saatlerde son durum değerlendirmesi ile verecek.

Abone ol

MALATYA hava durumu raporu yoğun kar yağışını haber verince gözler yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı için valiliğe döndü. Malatyavaliliği yarın yani 27 Aralık salı günü için kar tatili olup olmayacağını ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yaparak karar verecek. Malatya valiliğini kar tatili kararı aldığı anda bu haberde bulacaksınız.

Meteorolojinin geçtiği son hava durumu tahmininde yeni bir kar yağışının yurdu etkisi altına aldığı bilgisi yer alıyor. Sibirya üzerinden gelen yeni kar yağışı Ege'den Akdeniz'e kadar ilerleyecek, Anadolu'yu tarayarak Doğu'ya ilerleyecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI
Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı var. Kar yağışlarının Salı günü öğle saatlerine kadar devam edeceği bildiriliyor.

BUGÜN OKULLAR NEREDELERDE TATİL?
Kar yağışı etkisini sürdürürken bugün bir çok ilde eğitime ara verildi. Bu yerler arasında ilk sırada Muş bulunuyor. Muş'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle öğleden sonra okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışının kent genelinde etkili olduğunu belirtti. Arslan, öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için merkez ve bağlı köylerdeki okullarda bugün öğleden sonra eğitim öğretime ara verildiğini kaydetti.

ERZİNCAN TATİL KARARI ALDI
Erzincan'da Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için bu kararın alındığı vurgulanan açıklamada, "Erzincan il merkezi, ilçelerin tamamında 26 Aralık Pazartesi günü yoğun kar yağışından dolayı eğitime bir gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

ANTALYA AKSEKİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?
Antalya'nın Akseki ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün tatil edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Akseki merkezi ile bağlı mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

BAYBURT KAR TATİLİNDE
Bayburt'ta da kar yağışı dolayısıyla il genelinde bugün eğitim öğretim yapılmadı. Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda bugün eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

KAR YAĞIŞI ETKİLİYOR
Antalya Akseki'de sabah başlayan kar yağışı etkisini artırdı. Bölge Trafik ekipleri, Akseki'yi Seydişehir'e bağlayan karayolunda, Taşlıca Mahallesi Murtiçi mevkisinden itibaren zincirsiz araçların geçişine izin vermedi.

Ekipler, ağır tonajlı araçları da dinlenme tesislerine yönlendirdi. Karayolları ekipleri, yolların açık kalması için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.