BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Malatya'da korkunç kaza tren öğrenci servisine çarptı

MALATYA'da bir yük treni ile öğrenci servisi çarpıştı. Kazada bir öğrenci hayatını kaybederken, 16 öğrenci de yaralandı.

Abone ol

MALATYA'daki kaza, Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi'nde saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İstasyon Mahallesi'ndeki hemzemin geçitten geçen Yüksel Aksüt yönetimindeki 44 PV 701 plakalı öğrenci servisi, Malatya'dan Sivas istikametine gitmekte olan yük treni ile çarpıştı.

Feci kazada metrelerce sürüklenen öğrenci servisinde bulunan ortaokul öğrencisi Seher Doğan hayatını kaybederken, minibüste bulunan 30 öğrenciden 16'sı yaralandı.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi yönlendirildi. Yaralı öğrenciler Malatya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada minibüsün arka kısmında sıkışarak hayatını kaybeden öğrenci ise Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekiplerince çıkartıldı. Talihsiz öğrencinin cenazesi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaza sonrası jandarma olayla ilgili inceleme başlattı. Hemzenin geçitte bariyer olmadığını söyleyen mahalle halkı duruma tepki gösterdi. Daha önce de benzer kazaların olduğuna dikkat çeken mahalleli yetkililerden bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Yük treninin makinisti ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürülürken, Dilek Ortaokulu kaza dolayısıyla 1 günlüğüne tatil edildi.