BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL

Malatya'da iki askeri uçak düştü: en az 1 ölü

Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden havalanan iki F-4 tipi askeri uçağın Akçadağ ilçesine düştüğü belirtildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala iki pilotun öldüğünü, diğer ikisi hakkında ellerinde bilgi bulunmadığını söyledi.

Abone ol

Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden havalanan iki askeri uçağın Akçadağ ilçesine düştüğü belirtildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklamada iki pilotun öldüğünü söyledi. Ala sözlerine şöyle devam etti:

"Maalesef bugün akşamüstü Malatya’dan havalanan iki savaş uçağımız, daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada, kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu, diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim."

Anadolu Ajansı, RF-4 tipi askeri bir uçağın keşif uçuşu yaptığını ve Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında irtibatın kesildiğini yazdı.

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi Twitter hesabından "Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre 24.02.2015 günü akşam saatlerinde 2 adet F-4 savaş uçağı radardan kaybolmuştur. Malatya,Diyarbakır ve Elazığ AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir." yazdı.

AFAD, arama çalışmaları sırasında bir pilotun cesedine ulaştıklarını açıkladı ve çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

Ayrıntılar geliyor.