BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Malatya'da BBP il başkanı istifa etti

Malatya'da BBP il başkanı Sema Altuntaş ve iki ilçe teşkilatı istifa etti. Altuntaş, bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye ve Parti Genel Merkezine teşekkür etti.

Abone ol

BBP Malatya İl Başkanı Sema Altuntaş, il teşkilatı ve iki ilçe teşkilatı olarak partiden istifa ettiklerini bildirdi.

Altuntaş, yaptığı yazılı açıklamada, BBP Malatya İl Teşkilatı olarak bugüne kadar Malatya halkının sorunlarını gündeme taşıdıklarını belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gece gündüz, sabahlara kadar meydanlarda olduklarını kaydeden Altuntaş, idam cezasının geri getirilmesi için 100 bin imza topladıklarını anlattı.

Son günlerde, Malatya İl Teşkilatından ayrılan, çıkarılan ve ihraç edilenlerin sosyal medyadan, telefonla ve sözlü olarak parti teşkilatlarına ve şahsına yönelik hakaret, iftira ve tehditlerde bulunduğunu ifade eden Altuntaş, şunları kaydetti:

"Şahsım adına ve teşkilattaki arkadaşlarım olarak dik duruşlu, onurlu, şerefli muhalefet yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şahsıma ve arkadaşlarımın hükmi şahsiyetlerine, onur ve şereflerine, adlarına yapılan bu çirkin karalama kampanyası bizi böyle bir ortamda siyaset yapmayı bırakacak raddeye getirmiştir. Ülkü sahibi insanın koltuk sevdası olmaz. Koltuk için siyaset yapan, Malatya'da bizi asılsız iftiralarla rencide etmeye çalışanlara bu istifalar, 'Ülküsü olan insanın koltuk sevdası olmaz' cevabını verecektir. Biz bugün Malatya İl Teşkilatı ve Merkez Battalgazi İlçe, Merkez Yeşilyurt ilçe teşkilatları olarak Büyük Birlik Partisinden istifalarımızı veriyoruz. Şahsımın ve arkadaşlarımın isim ve haysiyeti her türlü mevki ve makamdan ari olduğu için istifalarımızı veriyoruz."

Altuntaş, bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye ve Parti Genel Merkezine teşekkür etti.