BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.476,84
HABER /  GÜNCEL

Malatya okullar tatil mi 29.12.2016 valiliğin kararı ne?

MALATYA'da okullar yarın yani 29 aralık perşembe günü tatil edilecek mi? Bu sorunun yanıtını Malatya Valiliği verecek. Tüm yurtta görülen kar yağışı cumartesiye kadar etkili olacak.

Abone ol

MALATYA'da yoğun kar yağışı devam ediyor. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı 4 gün sürecek. Peki yarın yani 29 Aralık perşembe günü Malatya'da okullar tatil olacak mı? Bu sorunun yanıtını Malatya Valiliği verecek. Valiliğin ilerleyen saatlerde kar yağışına bakarak son kararını ilan etmesi bekleniyor. Malatya valiliği kar tatili kararı aldığı anda bu haberde bulacaksınız.

Türkiye 2017 yılını kar yağışı altında karşılamaya hazırlanıyor. Bugün etkisini artıran yeni yağış dalgası pazar gününe kadar devam edecek. 2017 yılının ilk günü olan pazar günü Kocaeli, Yalova ve Bursa batı bölgeleri ile iç anadoludaki kar yağışı duracak.

29 Aralık Perşembe günü İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, Konya, Yalova, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur, Manisa, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Bilecek, Bolu, Karabük, Sakarya, Kastamonu, Çankırı, Çorum, kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat ve Malatya illerinde yoğun kar var.

30 Aralık cuma günü kar yağışı yeni illeri listesine ekleyerek genişleyecek. Kayseri, Malatya, Elazığ, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan illeri de cuma günü yoğun kar altında olacak. 2016 yılının son gününde yani 31 Aralık cumartesi günü kar yağışı etki alanına Doğu Anadolu'daki illerin tamamını da katacak.

OKULLAR TATİL Mİ?

Yoğun kar yağışı olan kentlerde gözler okullar tatil mi sorusunun yanıtı için gözler illerin valiliğine döndü. Kar tatili haberlerinin ilerleyen saatlerde valilik kararları ile ilanı bekleniyor. Bugün bir çok il kar tatili kararı almıştı. O iller şunlar oldu;

Samsun'un Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerindeki okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle 28 aralık çarşamba günü okullar tatil edildi. Samsun'un Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının etkili olduğu bu 3 ilçede eğitime de ara verildi.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde bugün sadece taşımalı eğitim yapılan bölgeleri kapsayan kar tatili, 28 Aralık 2016 Çarşamba günü için tüm ilçeyi kapsayacak şekilde uzatıldı. İki gündür bölgede etkili olan kar yağışından en fazla nasibini alan ilçelerin başında Nurhak geliyor. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 10 santimi buldu. Yüksek kesimlerdeki kırsal mahallelerde ise daha çok etkili olan kar yağışı nedeniyle taşıma merkezlerindeki okullar bugün için tatil edildi. Gündüz saatlerinde de kar yağışının dinmemesi 28 Aralık 2016 Çarşamba günü için de tatil kararı alınmasına neden oldu.

Karaman'daki tüm okullar 28 aralık çarşamba günü okullar tatil edildi. Geçen çarşamba gününden beri okulların tatil olduğu kentte yoğun kar yağışının ardından bazı kişilerin binaların çatılarında biriken karları, canlarını hiçe sayarak temizlemeye çalışması ise dikkat çekti.