BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

Malatya Adliyesi'nde kanlı çatışma

Malatya’da 3 yıl önce yaşanan bir cinayetin davasında adliye önünde silahlar konuştu. Yaşanan olayda 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişide yaralandı.

Abone ol

2011 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Köyünde Ayabakan ve Aydın aileleri arasında su meselesi yüzünden çıkan kavgada 21 yaşındaki Cumali Ayabakan ölürken karşı taraftan da Bekir ve Mücahit Aydın ağır yaralandı. Olayla ilgili açılan davada bugün Malatya Adliyesinde duruşma vardı.

İddiaya göre Aydın ailesi fertleri adliye önünde pusu kurarak Ayabakan ailesini bekledi. Duruşma öncesi Ayabakan ailesi ferleri Adliye binasına girmeye hazırlandığı sırada Aydın ailesi fertleri silahlarla ateş açmaya başladılar. Tam bir çatışma ortamının yaşandığı olay sırasında 32 yaşındaki Mustafa Ayabakan adliye binası kapısında kafasından aldığı mermi ile yere yığılırken, 27 Yaşındaki Habib Ayabakan ile 47 yaşındaki Hikmet Ayabakan saldırıda ağır yaralandı. Olay sonrası adliye önü tam bir can pazarına dönüşürken saldırganlar kaçtı. Çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekibinin takviye ediliği adliye binası önünde yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldılar. Bu sırada kaçan Aydın ailesi fertlerini yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri kısa sürede 5 zanlıyı silahları ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Yaralılardan Mustafa Ayabakan kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer 2 yaralının ise hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada çevrede araştırma yapan polis ekipleri Adliye binasının 100 metre ilerisinde boş bir arazide yaralı bir şahsı gördü. 61 yaşındaki Mehmet Aydın isimli şahsın de yaşanan olayda kasığından yaralandığı ve kaçarken boş araziye saklandığı öğrenildi. Yaralı şahıs ambulansla Beydağı Devlet hastanesine kaldırılırken, bir görgü tanığının şahsın otlarına arasına bir şey attığını söylemesi üzerine polis ekipleri bölgede uzun süre silah aradı.Olay sonrası caddeyi güvenlik çemberine alan ekipler, adliye binasına girişi de izin vermedi.

Özel Hareket Polislerinin de geldiği Adliye binası önünde çok sayıda boş kovana rastlanırken, yaralıların tedavi altına alındığı hastanelerde ise sıkı güvenlik önlemleri alındı. Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene köyünde ise olası bir olaya karşılık çok sayıda jandarma timleri güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı. Olaydan sonra kaçan Aydın ailesi fertleri sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.