BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Malala Boko Haram'ın kaçırdığı kızlar için Nijerya'da

Taliban tarafından kız çocuklarının eğitimini savunduğu için vurulan ve ölümden dönen 17 yaşındaki Malala Yusufzayi, Boko Haram örgütünün kaçırdığı 200'den fazla kız çocuğu için Nijerya'da.

Abone ol

Taliban tarafından 2 yıl önce Pakistan'da kızların eğitimini savunduğu için vurulan ve ölümden dönen 17 yaşındaki Malala Yusufzayi, Nijerya'da Boko haram örgütü tarafından kaçırılan kız çocukları için başkent Abuja'da.

Kaçırılan kızların aileleri ve Boko Haram'ın elinden kurtulmayı başaran kızlarla buluşan Malala, Birleşmiş Milletler'in ilan ettiği 14 Temmuz Malala Günü'nü bu şekilde anlamlandırmaya karar vermiş.

BBC World'den John Simpson'un haberi göre Malala Nijeryalı kızları "kızkardeşi" olarak gördüğü için şu anda yaşadığı İngiltere'den Abuja'ya gelmiş.

"Onlar için ayağa kalkacağım" diyor.

Malala Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan ile de buluşacak.

Malala ailelere "Acı içinde olmanıza neden olan koşulları hissedebiliyorum" dedi.

"Bir anne-baba için kızının büyük bir tehlike içinde olduğunu bilmek çok zor bir durum. Bu yılki doğum günü dileğim kızlarımızı hemen geri getirin, canlı olarak" dedi.

Boko Haram'ın lideri Ebubekir Şakau'ya ait olduğu söylenen ve Pazar günü yayınlanan videoda Şakau sosyal medyadaki "Kızlarımızı geri getirin" kampanyası ile dalga geçiyor ve kızlara karşılık hapisteki Boko Haram üyelerinin salıverilmesi isteğini tekrarlıyor. Şakau "Ordumuzu geri getirin" diyor.

İsmi "Batı eğitimi haramdır" anlamına gelen Boko Haram örgütü Chibok şehrinden Nisan ayında 200'den fazla kız çocuğunu eğitim gördükleri okulu basarak kaçırmıştı.