BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  MAGAZİN

Mahsun Kırmızıgül'ü şok eden haber!

Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül'e yargıtaydan üzücü bir haber geldi

Abone ol

Vestel'le davalık olan eski şirketi Mahsun Kırmızıgül'ü üzecek. Çünkü yargıtaydan kötü bir haber geldi.

Vestel’le 10 yıldır mahkemelik olan Mahsun Kırmızıgül’e Yargıtay’dan kötü haber. Kırmızıgül’ün ortağı olduğu Prestij Müzik’e 1,5 milyon dolar alacak davası açan Vestel, yüksek mahkeme tarafından haklı bulundu. Vestel’in avukatları, 10 yıl önce Prestij Müzik’le şirket ortakları ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül ile Hilmi Topal ve Burhan Aydemir’e ödedikleri 1,5 milyon dolar avansı faiziyle birlikte geri almak için dava açtı. 5 Nisan 2000 tarihinde Vestel’le Prestij Müzik arasında sözleşme imzalandı. Buna göre Vestelnet ürünleri ve Veezy kampanyaları, Prestij Müzik aracılığıyla tanıtılacaktı. 3 yıl sürecek sözleşme süresince Prestij Müzik sanatçılarının çıkaracağı albümlerdeVestel’in tanıtım ve katılım kuponları yer alacaktı.

SANATÇILAR TERK ETTİ

Ancak sözleşmenin ardından şirketin ortakları arasında anlaşmazlıklar çıktı. Bu anlaşmazlık sanatçıları da etkiledi. Müzik şirketi bünyesindeki Edip Akbayram, Seda Sayan, Ercan Saatçi, Ceylan, Yavuz Bingöl, Yılmaz Erdoğan, Zerrin Özer,Metin Şentürk,Mustafa Topaloğlu, Songül Karlı gibi çok sayıda sanatçı Prestij Müzik Şirketi’nden ayrıldı. Bu durum, Vestel’in tanıtım işini zora soktu ve büyük ümitlerle imzalanan sözleşme, tambir fiyaskoyla sonuçlandı. Vestel, daha önce sözleşme kapsamında avans olarak ödediği 1 milyon 500 bin doları geri almak için Prestij Müzik ile şirket ortaklarına alacak davası açtı. Ancak müzik şirketinin avukatları, CD ve kasetlerde Vestel’in ürün ve kampanyalarının yer aldığını, 4 milyon alıcıya bu kaset ve CD’lerden satıldığını iddia ederek davanın reddini istedi.

10 YILDA 3 RAPOR

Vestel’in açtığı dava 10 yıl sürdü.Hazırlanan üç ayrı bilirkişi raporundan ikisi Prestij Müzik’i, bir raporda da Vestel’in haklı olduğu belirtildi. Yerel mahkeme,Vestel’in açtığı davanın reddine hükmetti. Vestel, aleyhinde çıkan karar üzerine dava dosyasını temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği ret kararının hatalı olduğunu belirterek Vestel lehine davayı bozdu. Prestij Müzik, yerel mahkemenin verdiği kararın doğru olduğunu belirterek karar düzeltme isteminde bulunduysa da sonuç değişmedi. Şimdi yerel mahkemenin Yargıtay’ın bozma kararı doğrultusunda Vestel lehine karar vermesi bekleniyor.