BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Mahsun Kırmızıgül Kimdir?

Mahsun Kırmızıgül 26 Nisan 1969 yılında Bingöl'de doğdu. Anne ve babasının ayrılığından sonra annesi ile beraber Diyarbakır'a yerleştiler İlk ve Ortaokulu bu şehirde tamamladı. 1981 yılında müzik çalışmalarına başlayan şarkıcı amatörce 6 albüm yaptı. Prestij Müzik, Mahsun Kırmızıgül'le birlikte yüzde 600'lere varan büyük bir atılım göstererek 5 yıl içinde müzik sektöründe zirveye taşındı. Mahsun Kırmızıgül...

Mahsun Kırmızıgül 26 Nisan 1969 yılında Bingöl'de doğdu. Anne ve babasının ayrılığından sonra annesi ile beraber Diyarbakır'a yerleştiler İlk ve Ortaokulu bu şehirde tamamladı. 1981 yılında müzik çalışmalarına başlayan şarkıcı amatörce 6 albüm yaptı. Prestij Müzik, Mahsun Kırmızıgül'le birlikte yüzde 600'lere varan büyük bir atılım göstererek 5 yıl içinde müzik sektöründe zirveye taşındı. Mahsun Kırmızıgül atılımcı, yenilikçi ve çağdaş bir anlayışla Prestij Müzik'i dünya normlarında ülkemiz adına iyi bir noktaya getirdi. Özcan Deniz "Yalan mı", Haluk Levent "Bir Gece Vakti", Seda Sayan "Ah Geceler", Ceylan "Ben Anayım", Alişan "Var ya", Ayhan Aşan "Sende mi", Ertuğrul Polat "Gittiğin O Gün", Kibariye "Bir Duygudur Kibariye", Yılmaz Adıyaman "Sevgilim", Onur "İlk Defa Babam" gibi çalışmalarda gerek besteleri gerekse müzik yönetmenliği ile bu albümlere imzasını attı. Şirketin bir çok sanatçısına da müzikal anlamda bestelerini verdi. 

1998 yılında çıkardığı "Yıkılmadım" adlı albümü ile o zamanlar müzikal anlamda imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, bu albümü için şimdiye kadar üç klip çekti. Bu albüm şimdiye kadar 1.800.000 adet sattı. Bu rakam yasadışı yollardan yapılan korsan kasetlerle 4 milyonu aşıyor. Basit bir hesapla her albümün dört kişi tarafından dinlendiği gerçeğinden yola çıkılırsa Mahsun Kırmızıgül'ün 20 milyon gibi ciddi bir dinleyici kitlesine ulaştığını görürüz. Sanatçının çıktığı Anadolu turnesinde meydanlara topladığı yüz binler bunun somut bir göstergesidir. Gittiği bütün şehirlerde 7'den 70'e yaşlısı genci herkes onun şarkılarını ezbere biliyor. 

1998 Kral TV Video Müzik Ödüllerinde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda aldığı ödüllerle yıldız olduğunu kanıtladı. Fantezi Müzik dalında "Yılın Sanatçısı" seçilirken milyonlara mal olan "Yıkılmadım" adlı parçası da "Yılın Şarkısı" seçildi. 1998'in en çok satan albümü ise 1.800.000 "Yıkılmadım" adlı albümü idi. Mahsun Kırmızıgül üç ayrı dalda ödül alarak 1998 yılına damgasını vurdu. Sanatçı ayrıca aynı yıl içinde Türk Halk Müziği dalında Altın Kelebek ödülünü alarak "Yılın Sanatçısı" seçildi. 

Magazin Gazeteciler Derneği'nin geleneksel ödülünde ise yine "Yılın Sanatçısı" seçilerek bir başka rekora daha imzasını attı. Mahsun Kırmızıgül'ün ortağı ve aynı zamanda sanatçısı olduğu Prestij Müzik etiketi ile çıkan albümleri için çekilip gösterime giren klipler ise,"Alem Buysa Kral Sensin","Bebeğim,Allah'ını Seveyim","Ağlama Sen","Maço Erkek","Ben de Sizdenim","Kardeşlik Türküsü", "İnsan Hakları","Sevdalıyım","Bu Sevda Bitmez","Taşra Delikanlısı", "Kızlar", "Hemşerim", "Belalım", "Herşeyim Sensin","Yıkılmadım","Yoruldum","Kardeşe Ağıt","Kahpe Felek","Göçmen Kızı","Garip".1 Müzik etiketi ile;"Vefasız","Sarı Sarı","Daye","Düş de Gör-Nemrud'un Kızı","Saygımdan","Hayat Ne Garip","Ay Aman","Bizden Değildir","Azar Azar","Dinle", "Gül Senin Tenin". Ayrıca ünlü sanatçının Acılar İçinde,Terkedildim,Sarışınım, Paylaşamam,Bu da Yeter,Neyim Kaldı Ki?Türkçe,Kürtçe karışık, gibi amatörlük döneminde çıkarttığı albümlerdendir.