BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mahsun Kırmızıgül kendi rekorunu kırdı

Çekimleri ve senaryosuyla çok konuşulan Mahsun Kırmızıgül'ün son filmi ilk güç sonununda kaç kişi tarafından izlendi?

Abone ol

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı son filmi "New York’ta Beş Minare"yi 3 günde yaklaşık 800 bin kişi izledi.

"New York’ta Beş Minare", Mahsun Kırmızıgül’ün "Beyaz Melek" ve "Güneşi Gördüm" adlı filmlerinin ilk 3 gün izlenme oranlarını geçti. Türkiye’de 3 günde 703 bin 330 kişi, Avrupa’da ise 95 bin 671 kişi tarafından izlenen film, toplamda 799 bin 1 kişi tarafından seyredildi.

KENDİ REKORUNU KIRDI

Mahsun Kırmızıgül, Türkiye’de kendi rekorunu kırarken, Almanya’da ise bu ay vizyona giren tüm Hollywood ve Alman filmleri arasında kopya başına tüm filmleri geride bırakarak, en çok izleyici çeken birinci film oldu.

Mahsun Kırmızıgül’ün "Beyaz Melek" adlı filmi ilk 3 günde 157 bin 785, "Güneşi Gördüm" adlı filmi ise 507 bin 932 kişi tarafından izlenmişti.

CESUR YAPIMCILAR

Filmin yapımcısı Murat Tokat, yaptığı yazılı açıklamada, sektördeki cesur yapımcıların yaptığı filmler sayesinde sinema salonlarının ayakta durduğunu belirterek, şunları kaydetti.

"Sinemalarda filmi izleyen herkes, filmi yere göğe sığdıramıyor. Mahsun’un filmleri Türk sinemasını ciddi anlamda bir yerlere taşıyor. Filmimiz dünyanın önemli 15 ülkesine satıldı bile. Biz yaptığımız film için çok çalıştık ve çok büyük emek harcadık. Tutkularının peşinden koşan Mahsun’a, seyirciler yaptığı filmlere giderek sahip çıkıyor. Bu filmin başarısı böyle devam ederse Mahsun hiç kimsenin hayal edemeyeceği filmler çekmeye devam edecektir. Türk sinemasının çıtasını yükselten Mahsun Kırmızıgül’ün adına izleyici gerekli cevabı gişede veriyor."