BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  GÜNCEL

O validen bomba iddiasına cevap

AK Partili Hüseyin Çelik'in öğretim üyesiyken odaına bomba koydurmakla suçladığı dönemin valisi sessizliğini bozdu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, 1995'te üniversitedeki odasına vali tarafından bomba koydurulduğu yönündeki sözlerini, dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş, her türlü vicdan, insaf ve sağduyu değerlerinden mahrum ve gerçek dışı olarak değerlendirdi.

Yılbaş, yazılı açıklamasında, Çelik'in bir basın açıklamasında, Van Valiliği yaptığı döneme ilişkin iddialarda bulunduğunu belirtti.

İNSAF VE SAĞDUYU DEĞERLERİNDEN MAHRUM

İddiaları ''her türlü vicdan, insaf ve sağduyu değerlerinden mahrum ve gerçek dışı'' olarak niteleyen Yılbaş, bu iddiaların, zamanın Van Emniyet Müdürü'nün ifadesine dayandırıldığını, adı geçen Emniyet Müdürü İsmail Karaman'ın konuya ilişkin açıklamalarına internetten ulaşılabileceğini kaydetti. Yılbaş, açıklamasında, ''Başka bir izahata gerek görülmeyen asılsız bu isnatlarla ilgili tutumumuz gereken zamanda, gerekli hukuki usul ve esaslara göre belirlenecektir'' ifadelerine yer verdi.

O dönem Çelik'in üniversitede mesai arkadaşı olan Prof. Dr. Mustafa Nutku olayı doğruladı. Nutku, valiyi değil başka bir ismi işaret etti. TIKLAYIN

ÇELİK NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

''1995'de benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Yiyecek ekmeğimiz vardı, bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuvarını aradım, 'ne oldu' diye. En sonunda yetkililer 'Boşuna üstüne gitme zara görürsün' dediler. Nedir bunun adı- Siz bunu nasıl izah ediyorsunuz- İlk defa burada söylüyorum. Dönemin emniyet müdürü bana 'Sayın hocam ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim, sizin odanıza bombayı vali koydurdu' dedi. Türkiye bunları yaşadı.''