BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  GÜNCEL

Mahmur'a dönenler dağa çıkacak mı?

Demokratik Açılım kapsamında Habur'dan Türkiye'ye giriş yapanlar sessizce geri döndü. Peki grup üyeleri yeniden dağa çıkacak mı?

Abone ol

Demokratik Açılım kapsamında Kandil ve Mahmur'dan Türkiye'ye geldikten sonra davalar ve tutuklamalar üzerine geri dönen PKK'lılar dağ kadrolarına katılmayacak.

Kandil’den gelen grup içinde bulunan Gülbahar Çiçek, Hamiyet Dinçer ile Vilayet Yakut, PKK'nın dağ kadrosuna geri dönmeyeceklerini açıkladı. Grup Mahmur Kampına yerleşip BM'ye iltica başvurusunda bulunacak.


19 Ekim 2009 tarihinde Habur'dan giriş yapan grup dün sessizce geri döndü. Grup üyelerinin Mahmur kampında yapmak istedikleri basın açıklamasına görevliler engel oldu. Bunun üzerine basın açıklaması kamp içinde değil BM binası önünüde okunabildi.

Kendilerine cezaevi dışında başka bir seçenek bırakılmadığı ve barış konusundaki faaliyetleriyle ilgili imkan kalmadığı için geri dönmek zorunda kaldıklarını iddia eden grup üyeleri dağa gitmeyeceklerini açıkladı. 

Mahmur kampında kalmaya karar veren grup üyeleri BM'ye iltica başvursunda bulunurken sivil alanda legal, meşru barış çalışmaları yürüteceklerini açıkladı.