BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Mahkemeden Selahattin Demirtaş kararı

“Örgüt yöneticiliği” iddiasıyla tutuklu bulunan HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın ilk duruşması görülmeye başlandı. Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Abone ol

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma 14 şubat 2018 tarihine ertelendi.

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın yargılanmasına başlandı. Demirtaş, savunmasının SEGBİS sistemi ile alınmak istenmesiyle nedeniyle duruşmaya katılmadı. Demirtaş, yargılamanın durdurularak, SEGBİS ile savunmasının alınmasına izin veren yasa hükmünün iptali için davaya bakan mahkemenin, Anayasa Mahkemesine iptal başvurusunda bulunmasını istedi. Mahkeme, Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

DURUŞMA O TARİHE ERTELENDİ: Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için ilgili yerlere müzekkere yazılmasına hükmetti. Ayrıca dosyadaki eksik bilgi ve belgelerin istenmesi için bazı mahkeme ve il emniyet müdürlüklerine de müzekkere yazılmasına karar verem mahkeme, duruşmayı 14 Şubat 2018 tarihine ertelendi.

Demirtaş'ın mahkemeden istediklerine bakın