BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL

Mahkemede şah damarı patladı

Ameliyat olması gerekiyordu, sadece stend takıp hapse geri yolladılar. Bugün mahkemede şah damarı patladı.

Abone ol

Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Sedat Şahin'in yargılandığı davanın tutuklu sanıklarından Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun savunma yaptığı sırada yere yığıldı. Damarının patladığını söyleyen ve kanlar içerisinde kalan Büyüksarığolu, ambülansla hastaneye kaldırıldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Sedat Şahin ile birlikte 11'i tutuklu 21 sanık katıldı. Duruşmada Sedat Şahin esas hakkındaki savunmasını yaptı. Şahin'in ardından diğer tutuklu sanıklar savunmalarını yapmaya başladı. 9. sanık olarak sıra Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'na geldi. Büyüksarıoğlu mahkeme başkanına sağlık problemlerini anlattı ve raporlarını sundu. Mahkeme başkanı da Büyüksarıoğlu'na oturduğu yerden savunmasını yapabileceğini söyledi. Ancak bunu kabul etmeyen Büyüksarıoğlu, ayakta savunmasını yapmaya devam etti.

KANLAR İÇİNDE YERE YIĞILDI

Büyüksarıoğlu savunmasına devam ettiği sırada birden acı içerisinde kıvranmaya başladı. Damarının patladığını söyleyen sanık, kanlar içinde yere yığıldı. Bunun üzerine mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi, adliyeye ambulans çağırıldı. Ancak görevli askerler, ambulans beklemeden battaniyeye konulan sanık Büyüksarıoğlu'nu adliyenin servis aracına aldı. Servis aracıyla Sait Çiftçi Kamu Sağlığı Merkezi'ne götürülen Büyüksarıoğlu, daha sonra Taksim İlkyardım Hastanesi'ne nakledildi. Hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilen Büyüksarıoğlu'nun buradan da Memorial Hastanesi'ne sevk edildi.

STEND TAKIP CEZAEVİNE GÖNDERMİŞLER

3,5 yıl tutuklu bulunduğu belirtilen Büyüksarıoğlu'nun bir ay önce Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Anjiyo olduğu belirtildi. Büyüksarıoğlu'nun bir bacağındaki damarın yüzde 80, diğer bacağındaki damarın ise yüzde 50 oranında kapalı olduğu kaydedildi. Anjiyodan sonra By Pass olması gereken Büyüksarıoğlu'nun hastanede yeterli imkanlar bulunmadığı iddiasıyla By Pass olmadığı ifade edildi. Stend takılan Büyüksarıoğlu cezaevine döndükten sonra damarlarında kanama olması üzerine tekrar hastaneye kaldırıldı.

20 GÜN ÖNCE TABURCU EDİLMİŞ

Bir hafta süreyle hastanede kalan Büyüksarıoğlu'nun yaklaşık 20 gün önce taburcu olduğu öğrenildi. Büyüksarıoğlu'nun suç örgütü kurmaktan tutuklu bulunan Saral ailesinden İtalya'da öldürülen Hüseyin Saral'ın eniştesi olduğu belirtildi.

ACİLEN TAHLİYE EDİLDİ

Bu arada mahkeme heyeti, sağlık durumu nedeniyle Büyüksarıoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Sedat Şahin ve diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluğunun devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.