BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  GÜNCEL

Mahkemede derin çatlak

Anayasa Mahkemesi'nde çatlak var. Mahkeme bir karar açıkladı. Başkanvekili karara katılmadığını açıkladı. Bakın olaylar nasıl gelişti?

Abone ol

İNTERNETHABER

Anayasa Mahkemesi'nde derin çatlak!.. Mahkeme Yüksek Seçim Kurulu'nu aldığı bir karardan dolayı uyardı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ise bu uyarıya katılmadığını söyledi.

Her şey dün Yüksek Seçim Kurulu'nun belediyelikleri iptal edilen beldelere ilişkin bir kararıyla başladı. YSK'ya göre bu beldeler Danıştay'a dava açtıkları taktirde seçime girebilecekti.

ERDOĞAN YSK'YI ELEŞTİRDİ

Karara ilk tepki gösteren Başbakan Erdoğan oldu. Erdoğan YSK'yı Meclis'in yetkilerini çiğnemekle ve ikinci Anayasa Mahkemesi rolüne soyunmakla suçladı.

ANAYASA MAHKEMESİ AÇIKLAMA YAPTI

Erdoğan'ın bu eleştirisinin hemen ardından Anayasa Mahkemesi de bir açıklama yaptı. Mahkeme, kapatılan belediyelerin dava açma süresinin başlangıç tarihinin 6 Aralık 2008 değil, 22 Mart 2008 olduğunu hatırlatarak, bu karara uyulmamasının Anayasa'nın ihlali anlamına geleceğini açıkladı. "O beldeler için itiraz süresi doldu." dedi.

PAKSÜT KARARA KATILMADIĞINI AÇIKLADI

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ise Anayasa Mahkemesi Başkanlığı imzasıyla kapatılan belediyelerin dava açma süresine ilişkin yapılan açıklamanın, ''tüm üyelerinin onayı ile hazırlanmış bir heyet kararı olmadığını'' ve ''açıklamada yer alan değerlendirmelere katılmadığını'' söyledi. Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç'a gönderme yaparak  ''Başkanlığın açıklaması heyet kararı değildir. Değerlendirmelere katılmıyorum''