BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  MAGAZİN

Mahkeme kaşar lafını yutturdu

Seda Sayan, kendisi için "Kadırgalı lakaplı halkın kaşarlanmış gözdesi" diyen gazeteciye tazminat davası açtı ama...

Abone ol

Gaziantep’te yayınlanan yerel Sabah gazetesinin yazarı Nurgün Balcıoğlu, bir yazısında televizyonların ana haber bültenlerini eleştirmişti. Haberlerin çok magazinleştiğini dile getiren Balcıoğlu, Seda Sayan için ’Oğlu yaşındaki sevgilisiyle birlikte, Kadırgalı lakaplı halkın kaşarlanmış gözdesi’ gibi yakıştırmalar yapmıştı.

Sayan bu ifadeler için yazar aleyhine 10 bin YTL’lik manevi tazminat davası açmıştı. İstanbul’da görülen davanın karar duruşmasında gazeteci Balcıoğlu’nun avukatı, müvekkilinin hakaret amacı taşımadığını belirterek “TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kaşarlanmış ’Hoşa gitmeyen bir harekete ve işe alışarak artık ondan üzüntü duymayan’ anlamı taşımaktadır.

Söz konusu kelimeye davacının farklı anlamlar yüklemesi ve farklı anlamlara taşımasının davanın esasıyla ilgili bir önemi bulunmamaktadır” dedi. İstanbul 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Göksun Özçelik, ‘kaşarlanmış’ ve ’oğlu yaşındaki sevgilisi’ yakıştırmalarının hakaret unsuru içermediğine hükmederek davayı reddetti. Davanın masrafları da üzerine kalan Seda Sayan, temyize başvurdu.