BIST 9.558
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,76
HABER /  GÜNCEL

Mahir Kaynaktan MÜTHİŞ İDDİA

Kaynak,"Saldırı İsmet Önal"ı hedef alan, iç-dış ittifakıyla yapılmış olabilir" dedi...

Abone ol

Cinnet maskesi
Saldırı İsmet Önal"ı hedef alan, iç-dış ittifakıyla yapılmış olabilir. Bu olay cinnet değil. Cinayetin aydınlanması için Önal"ın ilişkileri, maddi durumu didik didik araştırılmalı...


TÜRKİYE, hafta sonu Batman"dan gelen bir saldırı haberiyle sarsıldı. MİT Batman Bölge Müdürü İsmet Önal, MİT sözleşmeli güvenlik görevlisi Veysel Kaya (25) tarafından öldürüldü. Ardından da poluse gidip teslim oldu. Sorgusunda da, "Müdür beni azarladı, cinnet geçirdim ve vurdum" dedi. Önal"ı korumakla görevli olan güvenlikçiler ise, "Şok geçirdik. Her şey bir anda olup bitti" diyerek, olay anını anlatmakla yetindiler. Önal dün gözyaşları arasında memleketi Konya"da son yolculuğuna uğurlandı. Veysel Kaya ise cezaevine gönderildi.


KAYNAK"IN İDDİASI

star yazarı Mahir Kaynak, saldırının perde arkasıyla ilgili şok tespitler yaptı. Kaynak, saldırının Önal"ı hedef alan bir operasyon olabileceğini belirtti. Kaynak"a göre; Önal"ın çalışmalarından rahatsız olan bazı çevreler ya da başka istihbarat servisleri bu saldırıyı organize etmiş olabilir.

KAYNAK, "büyük şüphe"nin aydınlanması için Önal"ın ilişkilerinin, maddi durumunun ve çevresinin araştırılması gerektiğini belirtti. "Batman gibi bir bölgedeki insan ancak çalışmaları yüzünden saldırıya uğrayabilir" diyen Kaynak, "Bu tip durumlarda olaya bir maske takılır. Mesela; burada saldırganın psikolojik sorunları olduğundan bahsediliyor. Peki ama gerçekten öyle mi? Olay, cinnet getirip sağa sola ateş eden birisinin eylemi gibi görünüyor. Ancak, sırf bu yüzden de durumun göz ardı edilmeyip araştırılması şart" diye konuştu.


MÜDÜR KORUNMADI

KAYNAK, "Bu ihtimal de var denilip, işin çözülmesi lazım. Eğer bu boyutuyla araştırılmazsa bu tip olaylarla sık karşılaşırız" dedi. Kaynak, saldırının oluş şeklini de ilginç bularak, Müdür"ün saldırganı engellemek için bahçeye çıktığını ancak koruma mekanizmanın çalışmadığına da dikkat çekti.



www.stargazetesi.com