BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mahçupyan'dan olay AK Parti kehaneti: Biter!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AK Parti'nin tek seçim kaybetmesi durumunda biteceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, “AK Parti tek seçim kaybederse biter” algısının partide hâkim olduğunu söyledi.

Halkın ‘darbe’ye karşı yolsuzluk yapan partiyi tercih ettiğini savunan Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da taktik icabı her şeyi söyleyebileceğini dile getirdi. Mahçupyan, "demokrasi kurallarının, demokratikleşen Türkiye'ye uygulanamayacağını" da savundu.

İLGİNÇ YOLSUZLUK AÇIKLAMASI

Mahçupyan, Belçika’nın Gent Üniversitesinde verdiği konferansta ilginç ifadeler kullandı. Mahçupyan, halkın ‘darbe’ karşısında yolsuzluk yapan bir partiyi tercih ettiğini savundu.

Mahçupyan şöyle konuştu: “Rakamdan emin değilim; ama son araştırmalarda AK Parti’ye oy veren seçmenlerin yüzde 70’i yolsuzluk olduğuna inanıyor. Yolsuzluk da olmuştur. Gerçi yolsuzluk 90 yıldır oluyor, AK Parti hükümetinde de olmuştur. Ama halk darbe tehlikesini de görüyor. Darbe tehlikesi ile yolsuzluğu kıyaslıyor halk. İkisi arasından darbenin daha kötü olduğunu görüyor ve yolsuzluğu seçiyor. Yolsuzlukla mücadele daha kolay çünkü. AK Parti de hatalar yapıyor. Sonuçta siyasi bir parti. Ama doğru yaptıkları, yanlış yaptıklarından daha fazla.”

AK PARTİ TEK BİR SEÇİM KAYBEDERSE...

Mahçupyan, Türkiye’nin hedeflerinden bahsederken, Erdoğan’ın ekonomide hedef olarak dünyada ilk 10 ekonomiye girmeyi gösterdiğini hatırlattı ve ekledi: “Hedefin gerçekçi olup olmaması önemli değil. Olup olmayacağını bilmiyoruz; ama hedef bu. Bu hedefle dinamizm üretiyorsunuz.”

Mahçupyan, AK Parti’nin risk odaklı parti olduğunu da söylerken şu ifadeleri kullandı: “AK Parti risk odaklı bir parti. Fırsatlar ve riskler varsa, AK Parti riskleri tercih eder. Özellikle Erdoğan. Risklere bakar ve ona göre karar alır. Bu mekanizmada tek bir seçim kaybederse, AK Parti bitmiştir. Bu, AK Parti’deki algıdır. Bu yüzden tüm seçimleri kazanmayı hedefliyorlar.”