BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Mahabad'da otel yaktıran tecavüz iddiası: Zanlı yakalandı

İran'ın Mahabad kentinde bir otelin önünde toplanan yüzlerce kişi oteli ateşe verdi. İddialara göre olaylar otelde çalışan bir kadının, bir istihbarat görevlisinin tecavüzüne uğramamak için kendisini öldürmesiyle başladı.

Abone ol

İran'ın Batı Azerbaycan bölgesindeki Mahabad kentinde bir otelin önünde toplanan yüzlerce kişilik kalabalık oteli ateşe verdi.

Olayların otelde temizlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki Farinaz Hoşravani'nin istihbarat görevlisinin tecavüzüne uğramamak için otelin dördüncü katından atlayarak intihar etmesi üzerine çıktığı iddia ediliyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sorumluların cezalandırılmasını talep eden kızgın kalabalığın Tara Oteli'ne önce saldırdığı, sonra da kundakladığı görülüyor.

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre kalabalık "duygusal" bir tepki göstererek otel binasına zarar verdi.

Haberde "Mahabad yetkilileri şüphelinin yakalandığını ve suçlu bulunursa ağır bir şekilde cezalandırılacağını söyledi." denildi.

Yetkililer yakalanan şüphelinin hükümet görevlisi olmadığını savundu.

İddialara göre olayları "otel müdürü ile kendisine beş yıldızlı otel lisansı sözü veren istihbarat görevlisi önceden planladı. "

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin çatışmaların ardından güvenlik güçlerine geri çekilme emri verdiği de bölgeden gelen haberler arasında.